İstanbul'un Fethi'nin 568. yılı kutlu olsun!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Panaroma 1453 Tarih Müzesi'nde çektiği bir video ile İstanbul'un Fethi'nin 568. yıl dönümünü kutladı. Vali Yerlikaya, mesajını sosyal medya hesabından yayınladı.

This browser does not support the video element.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'un Fethi'nin 568. yılı nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Yerlikaya, "Kıymetli Hemşehrilerim, İnsanlığa adalet ve huzur çağının kapılarını açan Feth-i Mübîn'in, 568. yıl dönümü kutlu olsun. Kutlu Fethin Fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve onun muzaffer askerlerini rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum" dedi.

Yerlikaya, tweetin yanı sıra Panaroma 1453 Tarih Müzesi'nde çektiği  bir de video paylaştı.

İstanbul Valisi Yerlikaya, videodaki mesajında şunları kaydetti:

"Kıymetli İstanbullular, ecdadımız bu şehri fethettiğinde her sokağına, her semtine, her tepesine mührümüzü vurdular ve medeniyetimizin başşehri yaptılar. Bizler de İstanbul'umuzu kıyamete kadar ebedi bir barış beldesi ve esenlik yurdu olarak yaşatmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Kutlu fethin fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve onun muzaffer askerlerini rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. İki kıtanın birbirine ahenkle bağlandığı, medeniyetimizin kalbi İstanbul'umuzun en kısa sürede salgın öncesi güzel günlerine kavuşması duasıyla Feth-i Mübin'in 568. yıl dönümü kutlu olsun."

Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti!