İstanbul'da ulaşım derdi bitmiyor! Bugün de İETT otobüsü yandı...

İstanbul'da son günlerde yaşanan ulaşım sıkıntısına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Yollarda kalan otobüsler, yetersiz seferlerden sonra kentte, bugün de İETT otobüsü yandı. Yolcular araçtan inerken yangın çok büyümeden söndürüldü.

İstanbul'da son günlerde meydana gelen ulaşım sorununa tepkiler dinmiyor. Bozulan otobüsler, yetersiz seferlerden sonra bugün de bir İETT otobüsü yandı. Son vaka bu sabah, İstanbul Gaziosmanpaşa'da görüntülendi.

OTOBÜSÜN MOTORU YANDI

Sabah saatlerinde işe gitmek için İETT'ye binen vatandaşlar, otobüsün motorunda çıkan yangınla yolda kaldı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

VATANDAŞ TEPKİLİ

İETT otobüslerinin bakımsızlığından dolayı arızalanmasına tahammülü kalmayan İstanbullular, bu duruma artık acil müdahale edilmesi gerektiğini belirtip, şikayette bulundu.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz gün İstanbul'da peş peşe çıkan ulaşım sorununa AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de isyan etmişti. Kabaktepe açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı;

“İETT çatısı altında birleşen Özel Halk Otobüsü sahiplerinin de paraları 3-4 aydır ödenmiyor. Bozulan otobüslerin içinde İETT’nin kendi otobüsleri de var Özel Halk Otobüsleri de var. Hatta ben arkadaşlarıma şunu söyledim; ‘Bu makinedir, her zaman bozulur. Lütfen bir istatistik yapın ve bizim dönemle kıyaslayın.’ Sonuç olarak baktık ki kabul edilebilir ve tahammül edilebilir sınırın üstünde bir bozulma var. Bizim dönemimizde 1 yaşanmışsa şimdi 6-7 yaşanıyor

Otobüslerin yolda kalmasının yanı sıra klimaların çalışması gibi araç içi sistemlerin bakım ve onarımında da ilgisizlik var. Ama İBB, otobüslerin bakım ve onarımı için 1 milyar TL’nin üzerinde ihale yaptı. Üstelik bu ihaleyi alan şirket, CHP’li bir ismin de yer aldığı bir şirketmiş. O halde bu şirket ne yapıyor? Yeni otobüs alınması için yapılmamış bu ihale. Bakım ve onarım yapılması için yapılmış. O zaman yapsın işini”

Dünya Bankasından Türkiye açıklaması! İşte anlaşmanın detayları Sosyal medyadan fahiş yemek fiyatlarına boykot çağrısı! Saymaz Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi aradı abdest lavabosu buldu
Sonraki Haber