İstanbul'da su faturalarına gizli zam mı yapıldı? İSKİ'den iddialara yanıt geldi!

İstanbul'da su faturalarına gizli zam yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Son iki ayda fiyatlardaki artış sonrası vatandaşlar 'kullanılmış suların uzaklaştırılması bedeli'nin ne olduğunu merak etmeye başlarken İSKİ'den yazılı bir açıklama geldi. İSKİ suya gizli zam yapıldığı iddialarını reddetti.

Son aylarda İstanbulluların su faturalarında farkedilir bir yükseliş yaşandı. 

Nisan ve Mayıs ayı faturalarında görülen 'kullanılmış suların uzaklaştırılması bedeli' gündem yaratırken "İSKİ gizli zam mı yaptı?" sorusu akıllara geldi. Konuyla ilgili İSKİ'den de açıklama geldi.

İSKİ'DEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Suya zam yapıldığına dair iddialarla ilgili açıklama yapan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli'nin (KSUB) daha önce faturalarda su bedeli altında tahsil edilirken, Sayıştay görüşü ve İBB Meclisi kararı neticesinde ayrı gösterilmeye başladığını, İSKİ faturalarında ek ücret artışının söz konusu olmadığını bildirdi.

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, son dönemde bazı İstanbulluların sosyal medya üzerinden KSUB hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundukları ve bu bedelin ek bir ödeme kalemi olduğu yönünde ifadeler kullandıklarının gözlemlendiği belirtildi.

"FATURALARDA EK ÜCRET ARTIŞI KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Konu ile ilgili idare tarafından gerekli açıklamalar yapılmakla birlikte son günlerde bu tarz değerlendirmelerin artması sonucu genel bir açıklama yapma zorunluluğunun ortaya çıktığı aktarılan açıklamada, "KSUB, daha önce faturalarda su bedeli altında tahsil edilirken, Sayıştay görüşü ve İBB meclisi kararı neticesinde ayrı gösterilmeye başlamıştır. İSKİ faturalarında ek ücret artışı kesinlikle söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

Milli Piyango sonuçları 23 Nisan 2024! Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti! Steinmeier'ı protesto eden antikacı ilk kez konuştu
Sonraki Haber