İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul'da 3 gün sürmesi beklenen kar yağışı başladı. Yağış akşam saatlerinde sulu kar olarak başladı sonra da kara dönüştü. Yüksekler tamamen beyaza dönerken, kent içinde de yollar hariç beyaz örtü zemini kaplamış durumda. Meteoroloji verilerine göre kentte 40 santimetreye kadar ulaşacak kar yağışı bekleniyor. İşte ajansların görüntüleri ile İstanbul'da kar yağışı...

This browser does not support the video element.

Son bir haftadır yağışlı havanın etkisine giren İstanbul'da akşam saatlerinde kar ve sulu kar yağışı etkisini gösteriyor.

Avrupa Yakası'nda Silivri'nin yüksek kesimleri ile Arnavutköy, Sultangazi, Kayaşehir, Bayrampaşa, Esenler ve Şişli'de kar yağışı görülüyor. Arnavutköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler yollarda tuzlama çalışmaları yürütülüyor.

Eyüpsultan'ın Göktürk ve Hasdal semtleri ile Esenyurt, Alibeyköy ve Sarıyer'de karla karışık yağmur gözlenirken, kentin bazı ilçelerinde ise yağmur etkili oluyor.

Anadolu yakasında ise Beykoz, Maltepe, Pendik Aydos Tepesi ve Sultanbeyli'de aralıklı kar ve sulu kar yağışı devam ediyor. 

Ana yollarda kar küreme ve tuzlama araçlarıyla önlem alan İBB ve ilçe belediye ekipleri, ana arterlerde hazır tutuluyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesinde beklenen yoğun kar yağışının İstanbul'da da etkili olacağını duyurmuş ve kar uyarısı yapmıştı. Açıklamada İstanbul'da bugün genellikle yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarla birlikte kar yağışına döneceği ifadele edilmişti.

İstanbul'da yoğun kar yağışının kıyılarda 5-10, iç kesimlerde 10-15, yüksek kesimlerde ise 15-20 santimetre şeklinde olacağının tahmin edildiği belirtilmişti.

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Deprem sonrası heyelan yolu kapattı! İşte o anlar Genç kadın kameraya alıp erkek arkadaşından yardım istedi.. 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi! Bakın neden getirilmiş... Dev gemi iskeleye böyle çarptı Şişli Belediyesi 48 işçiyi gerekçe göstermeden işten çıkardı!