İstanbul Sözleşmesi'ne iptal sinyali

Uzun süredir tartışma konusu olan İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan yeni bir açıklama geldi. Sözleşmenin imzalanmasının yanlış olduğunu belirten Kurtulmuş, "Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 30 yerel televizyon kanalı tarafından canlı yayınlanan "Anadolu Soruyor" programında konuştu.

İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanmasının yanlış olduğunu belirten Kurtulmuş, "Halkımızda İstanbul Sözleşmesi konusunda büyük bir beklenti varken AK Parti olarak biz buna bigâne kalmayız. Nasıl usulü yerine getirerek bu sözleşme imzalanmışsa, aynı şekilde usulü de yerine getirilerek bu sözleşmeden çıkılır" dedi.


İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Kadınlara Yönelik şiddet ve Aile İçi şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla, Avrupa Konseyi tarafından 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açılan sözleşmedir.

27 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte bugünün kararları İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! 27 Nisan 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı!
Sonraki Haber