Önce sağlık, sonra eğitim ve iş imkanı

İlaç sektörünün öncü firmalarından Neutec İlaç'ın sahibi, aynı zamanda Bilgiç Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Bilgiç'in "40 yıllık hayalim" dediği sağlık üniversitesi İSTÜN kapılarını açıyor... İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN) 2020-2021 eğitim öğretim yılında dört fakülte ve bir meslek yüksek okulu ile öğrenci kabulüne başlayacak

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde ekonomik ve sosyal sistem büyük bir sınav verirken, Türkiye bu süreci sağlık sektöründe görev yapan donanımlı personeli ve bu alanda gerçekleştirilen dev yatırımlar sayesinde başarıyla geçti.

Yaşanan uluslararası virüs krizi, sağlık sektörünün, ekonomik ve sosyal düzenin işlemesi açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu alanda yapılan yatırımların değeri de pandemi sürecinde daha fazla anlaşıldı.

Ayrıca süreç boyunca, doktorların ve sağlık sektöründe görev yapan yetişmiş personelin gösterdiği üstün performans ve fedakarlıklarla, bu alanda insana yapılan yatırımın ülkenin geleceği açısından ne derece önemli olduğu bir kez daha kanıtlandı.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞACAK NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE BÜYÜK YATIRIM

Bu konuda daha önce ilaç şirketleri ile büyük sorumluluklar alan Neutec İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bilgiç, son olarak sağlık sektörüne nitelikli personel yetiştirmek için elini taşın altına koydu.

Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN)'nin temellerini atan Mahmut Bilgiç, yeni kurulan üniversitede bireylere ve topluma küresel boyutta hizmet veren, tıp ve bilimin en ön saflarında yer alacak mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor.

ÜNİVERSİTE BU SENE ÖĞRENCİ ALACAK

Önemli bir misyonla yola çıkan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi eğitim hayatına 2020-2021 eğitim öğretim yılında dört fakülte ve bir meslek yüksek okulu ile başlıyor.

İlk kez bu sene öğrenci kabulü yapılacak üniversitede; tıp fakültesi, eczacılık fakültesi, diş hekimliği fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu dahil sekiz lisans, beş önlisans programında eğitim verilecek.

Ayrıca okuldan mezun olan öğrencilere iş garantisi imkanı da sunulacak.

MAHMUT BİLGİÇ 40 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Bilgiç Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Bilgiç, İSTÜN'ün kuruluşunun 40 yılı aşkın iş hayatındaki en büyük hayali olduğunu vurgulayarak heyecanını şu sözlerle dile getird

"Üniversitemizde global alanda uzmanlar yetiştireceğiz. Daha birinci sınıftan itibaren dünyanın 50’den fazla ülkesinde milyonlarca insanın hayatına olumlu katkı sağlamış yöneticilerin, kanaat önderlerinin, öğretim görevlilerinin kanatları altında yetişecek öğrencilerimiz. Hayatları boyunca köklerini Türkiye’de salmış bu kalıcı eserin global bir parçası olmaktan gurur duyacaklar."

Üniversitede eğitim verilecek fakültelerin açtığı kontenjanlar ise bölümlerine göre şu şekilde;

Emekli maaşlarına temmuz zammı! 3 formül masa 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi! Bakın neden getirilmiş...
Sonraki Haber