İstanbul ile ilgili bu gizemli olaylar gerçek mi?

Yüzyıllardır üstünde yaşadığımız topraklarının tarihine baktığımızda binlerce gizemli olayla karşılaşırız. Bazılarının neredeyse gerçek olduğuna inanılan İstanbul ile ilgili bu efsaneleri hiç merak ettiniz mi? İşte asırlardır kulaktan kulağa anlatılan o hikayeler...

Ayasofya'nın Kubbesi


Kubbesine kadar tamamlanan Ayasofya'nın kubbesinin yerleştirilmesi sırasında paranın tükenmesi üzerine üzgün bir halde olan imparator I. Justinianus'un yanına gelen beyaz giysili bir genç adamın, imparatordan kendisinin istediği kadar katır vermesini istediği anlatılıyor.

Genç adam imparatora, istediği katırların kendisine verilmesi üzerine, hepsine altınyükleyip kendisine geri göndereceğini söyler, fakat imparator buna aldırış etmez. Ertesi gün tekrar gelen genç, imparatora neden katırları vermediğini sorar. Bunun üzerine Justinianus, ''Bu işin içinde bir iş var, şu delikanlının istediği katırları verelim, bakalım ne olacak'' der.

Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? Mehmet Büyükekşi'den flaş Ali Koç açıklaması: "U19 tehdidini yaptı"