İstanbul deprem toplanma alanları nerede?

İstanbul deprem toplanma alanları nerede? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 39 ilçe için toplanma ve geçici barınma alanlarını açıkladı. Toplanma ve geçici barınma alanlarına, "http://sehirharitasi.ibb.gov.tr" adresinden ulaşılabilir.

İstanbul deprem toplanma alanları nerede? Son günlerde yaşanan depremler sonrasında deprem ile ilgili detaylar gündemde konuşuluyor.Gelen son dakika haberleri arasında İstanbul için acil toplanma alanları ve geçici barınma alanları açıklandı.

İBB'de yapılan açıklamaya göre, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, alanların seçiminde Karar Destek Modeli'ni uyguladı.

Uygulanan modelde, toplanma alanı seçim kriterleri saptandı, puanlama yöntemi uygulandı ve AFAD, AKOM, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili birçok kurumun içinde yer aldığı bilimsel altlıklara dayalı olacak şekilde bir model ortaya konuldu.

İSTANBUL DEPREM TOPLANMA ALANLARI NERESİ?

Model; mülkiyet, büyüklük, ulaşım ve erişilebilirlik, konum ve çevresel ilişkiler, kullanılabilirlik ve çok fonksiyonluluk ile altyapı ve doğal yapı gibi kriterlerden oluştu.

Kriterler üzerinden puanlama yapılarak tespit edilen toplanma ve geçici barınma alanlarına, "http://sehirharitasi.ibb.gov.tr" adresinden ulaşılabilir.

İSTANBUL TOPLANMA ALANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL

İstanbul, Türkiye'de yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biri. Ülkenin en kalabalık, ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir. Şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa'da birinci, dünyada ise Lagos'tan sonra altıncı sırada yer almaktadır

Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak? 26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de!
Sonraki Haber