İstanbul bayram namazı vakti 2022 » 2 Mayıs İstanbul bayram namazı saat kaçta?

İstanbul bayram namazı saati 2002 yılı için merak edilmektedir. 2 Mayıs Pazartesi sabahında bayram namazı kılacak olan vatandaşlar İstanbul'da bayram namazı saat kaçta sorusuna yanıt aramaktadır. İşte, 2 Mayıs 2022 İstanbul Ramazan Bayramı namazı vakti…

İstanbul bayram namazı saati 2002 yılı için araştırılmaya başlandı. Ramazan Bayramı’nın ilk gününde 2 Mayıs Pazartesi sabahında kılınacak bayram namazı ile on bir ayın sultanı sevgiyle karşılanıp Şeker Bayramı için heyecan başlayacak.

İstanbul Ramazan Bayramı Namazı Saati 2022

2 Mayıs 2022 Pazartesi sabahında Ramazan Bayramı’nın ilk gününde İstanbul’da bayram namazı saati 05.54’tür.

Bayram Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekattır?

“Allahu Ekber” denilerek namaza durulur. Sonra imam ve cemaat sessiz bir şekilde “Sübhaneke” duasını okunur.

• Sübhaneke’den sonra imamla birlikte Allahu Ekber şeklinde üç defa tekbir getirilir. Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde olduğu gibi) birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde göbek altına bağlanır.

• Üçüncü tekbirin ardından elleri bağlayınca imam önce Fatiha, sonra Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur ve imamla birlikte rükuya gidilir.

Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.

• İkinci rekatta imam önce Fatiha ve Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur. Sonra imamla birlikte Allahu Ekber diyerek üç defa tekbir getirilir. Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp yana bırakılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp rükuya gidilir.

• Rüku ve secdeler yapılarak oturulur. Son rekatta imam ve cemaat, Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okur.

• Dualardan sonra imamla birlikte önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

Dünya Bankası finansmanı iddialarına yalanlama Bakan Fidan'dan Katar'a resmi ziyaret Kalleş saldırılarda öldürülen kadın sayısını açıkladı
Sonraki Haber