Mercedes fabrikasında koronavirüs grevi

Alman otomotiv devi Mercedes'in İspanya'daki fabrikasında çalışan işçiler, tüm dünyaya ölüm saçan ve yeni koronavirüse karşı önlem almayan şirketlerine tepki olarak üretimi durdurdu.

İlk Çin'in Hubey eyaletina bağlı Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs sebebiyle ölümler giderek artıyor.

Çoğu firma salgına karşı önlem alırken, bazı şirketlerde ise mesai devam ediyor.

İSPANYALI İŞÇİLER AYAKLANDI

Koronavirüs nedeniyle OHAL ilan edilen İspanya’da sokağa çıkma yasağı uygulanırken, bazı şirketler ise OHAL ilan ettikleri halde fabrikalarda üretime devam ediyor.

Bask bölgesinde Mercedes işçileri, fabrikada yeni koronavirüse karşı önlem almayan patrona tepki olarak üretimi durdurdu.

Fabrikada bir işçinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasına, 23 işçinin de karantinada olmasına karşın şirketin 5 binden fazla işçiyi zorla fabrikaya getirdiği belirlendi.



İSPANYA'DA SON DURUM

İspanya Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs nedeniyle 309 kişinin hayatını kaybettiğini ve 9 bin 191 yeni tip koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı. 

Bu arada Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Quim Torra'ya yeni tip koronavirüs teşhisi konulduğu aktarıldı.

İspanya'da Bask ve Galisya özerk yönetimlerinde 5 Nisan'da yapılması planlanan erken yerel parlamento seçimleri de ertelendi.

Antalyaspor'da flaş ayrılık: Zymer Bytyqi sözleşmesini feshetti Emniyet amiri babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü Samet Akaydin yaptığı şok hatayla Fatih Terim'i ve takımını yaktı
Sonraki Haber