İSMEK'te kıyım sürüyor! 18 öğretmen daha kovuldu

Seçimin hemen ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2500 İSMEK çalışanını işten çıkardığı ileri sürülmüştü. O günlerde yalanlanan haber yavaş yavaş gerçeğe dönüyor. Son olarak aralarında 22 yıldır kurumda çalışan 18 öğretmen daha İSMEK'ten çıkartıldı.

İSMEK, AK Parti yönetimleri döneminde özellikle herhangi bir iş vasfı olmayanlar için meslek edinme adına kurtuluş olmuştu.

Çoğu kadın binlerce kişi İSMEK'te aldığı eğitim sayesinde bir meslek ve iş sahibi oldu.

Seçimlerden sonra İSMEK'in kapatılacağı iddia edilmişti. Bu iddia yalanlansa da sözleşmesi yenilenmediği için 2 bin 500 öğretmenin kurumla ilişkisi kesildi.

Eylül ayında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSMEK'e bakışını "İSMEK konusunda bir israf var. 4412'ye ulaşan çalışan sayısı var. Öyle bir ihtiyaç yok. Maaşını İBB'den alan 1025 öğretmeni var. Part time eğitimciye yıllık verilen bedel 84 milyon lira. Mantıklı, anlamlı, doğru eğitimcileri doğru kurslara tayin ederekk bu kursları karşılayacağız. Değişim sancılı olur." sözleri ile anlatmıştı. 

Bu açıklamada en dikkat çeken nokta 'doğru eğitimciler' vurgusuydu kuşkusuz. İmamoğlu bu 'doğru' nitelemesini hiç açmadı. Neye ve kime göre 'doğru' sorusu da hiçbir zaman yanıt bulmadı. Sadece göreve gelindiği günden bu yana İSMEK'te sözleşmesi biten ya da bitmeyen çok sayıda öğretmenle yollar ayrıldı. Çok sayıda diyoruz ya aslında binlerce dememiz lazım.

Bunun son örneği 27 Ocak Pazartesi yaşandı. Aralarında kurumda 22 yıldır çalışanların da olduğu 18 kadın öğretmen her birine birer suç isnat edildikten sonra tazminatsız olarak kovuldu. 

İBB'den ya da İSMEK'ten bu son işten çıkartmalara ilişkin şu ana kadar bir açıklama yapılmış değil. 

İBB yönetiminde 7. ayını doldurmak üzere olan Ekrem İmamoğlu'nun iş başına geldiği günden bu yana kovulan çalışan sayısı ise şimdiden 6 bine yaklaşmış durumda.

Hal böyle olunca akıllara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde tüm belediye çalışanlarına verdiği söz geliyor. 

"Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak." Kaynak: Kılıçdaroğlu, işçilere söz verdi"

Şu ana kadar CHP'nin kapısına gruplar halinde dayanan çok sayıda eski belediye işçisi CHP liderinden şu ana kadar verdiği "Namus sözü"nün karşılığını alabilmiş değil.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber