İsmail Saymaz sol mahalleden neden taşındı?

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, sol mahalleden neden uzaklaşıp, Atatürkçülüğe yaklaştığını Mustafa Kuleli'ye açıkladı. Solun copa "terör" deyip bombaya sustuğunu söyleyen Saymaz, buna ilişkin olarak da şu örneği verdi: "Bir canlı bomba saldırısı oluyor bizim cenahtan arkadaşların bazıları inşallah IŞİD yapmıştır diye dua ediyor. Çünkü PKK yapmış olsa onu kınamaz zorunda kalacak." Saymaz bu olay sonrası soldan kopuşunun hızlandığını çünkü bunun kendisinde travma yarattığını söyledi.

Mustafa Kuleli'nin Sorsalar Söylerdim adlı YouTube kanalına konuk olan gazeteci İsmail Saymaz sol mahalleden neden koptuğunu eski mahallesine önemli eleştiriler getirerek anlattı. 

Soldan kopuşundaki kırılma noktalarını anlatan Saymaz, "Solcu olunca dünyanın bütün bilgilerine haiz olduğumuzu sanıyoruz." diyen  Sadece o sıfatı aldığımız için her insandan üstünüz. Onları aşağılamaya hakkımız var. Bir tıpçı kadar tıp, bir filozof kadar felsefe bilgisine sahibiz sanıyoruz. Yok öyle bir şey. IŞİD kitabını ilk ben yazdım, kimse okumadı. Herkes bildiğini zannediyor ama kimse bilmiyor." dedi.

Bunu titap okumamanın yarattığı hastalıklı bir süreç olarak niteleyen İsmail Saymaz, sözlerini "Bütün hastalıkların sonucu bu, kitap okumaktan uzaklaşmış, temas kurmaktan uzaklaşmış, yüz yüze ilişkiden uzaklaşmış bir ruh hali var. İki tür örgütleme modeli var. Biri sendika tipi yüz yüze. Diğeri de sosyal medya. Bir konu üzerine toplanır ve dağılır. Mahallenin raconunu bozduğum için zaman zaman bu bana patlıyor." diye sürdürdü. 

Soldaki ruh halini ve kendisinin bu çevreden koptuğu dönemi ise şöyle anlattı Saymaz:

"Solda şöyle bir ruh hali var. Benim zaten sol çevrelere uzaklaştığım dönemlerdi. Çünkü ağrıma gitti. Giderek Atatürkçülüğe yaklaşmamın sebebi de oydu. Hiç unutmuyorum. Bir canlı bomba saldırısı oluyor, bizim arkadaşlarımızın bir kısmı inşallah IŞİD yapmıştır diye dua ediyor. Çünkü PKK yapmış olsa onu kınamak zorunda kalacak. Bunu hiç unutamıyorum, bu bende travma yarattı. Ve bu bombayı atan PKK olduğunda ona bir gerekçe bulma ya da devleti suçlayarak onu gölgede bırakma hali benim hiç beklemediğim bir haldi. Biz ki polisin vurduğu cope terör diyen insanlarız, bombaya terör denilemeyince fevkalade rahatsız oldum. Bu yaklaşımın ısrarla altını çizip, Fethi Sekin'i anınca gelecek tepkiyi ben öngörüyorum ve bunun mahallenin raconunu bozmaktan geldiğini de biliyorum. Ama fark etmedikleri şu; Ben o mahalleden çoktan taşındım."

İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar! SÜLEYMANCILAR FETÖ GİBİ TÜRKİYE İÇİN TEHDİT Mİ OLUŞTURUYOR? Yunanistan'a kaçıyorlardı! Hepsi yakalandı
Sonraki Haber