İsmail Demir Türk Savunma Sanayi'ni anlattı

Ceyhun Bozkurt ve Mete Yarar 11 Haziran 2020 tarihinde medyaya kapıları ilk kez açılan ROKETSAN tesislerinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR ile M5 Dergisi adına bir röportaj gerçekleştirdi. Bozkurt ve Yarar, Başkan Demir ile pandemi sürecinde ürettikleri solunum cihazları ile koronavirüsle mücadeleye destek veren savunma sanayini konuştu.

"Mükemmel mümkünün düşmanıdır" diyen Demir, Türkiye'nin savunma sanayinde tercihlerini nasıl belirlediğini Ceyhun Bozkurt ve Mete Yarar'a anlattı...

Koronavirüs sürecinde Savunma Sanayi nasıl geçirdi? Virüsten korunmak için nasıl bir çalışma süreci izlendi? Hangi problemler yaşandı?

Savunma sanayi şirketleri pandemi sürecinde solunum cihazı üreterek sağlık alanındaki savaşa da katkı vermişti, sektör asli alanı savunma dışında farklı sektörlere yönelik projeler geliştirecek mi?

ABD'nin F-35 programından çıkardığı Türkiye, anlaşma çerçevesinde üstüne düşen parça ve sistem üretimlerine neden devam ediyor?

Türkiye şu anda savunma sektöründe dünya ile kıyaslandığında nerede? Türkiye savunma sanayinde bundan 5 yıl sonra üretimden ihracata nerede olacak? 

Genç dimağları savunma sanayine katmak için ne tür çalışmalar yapılıyor?

Ar-Ge çalışmaları hangi firma ve kurumlar eliyle yürütülüyor? 

Türkiye uydu çalışmalarında hangi noktada? Mikro uydu ne zaman yörüngeye fırlatılacak? Türkiye'de uzay çalışmaları ile ilgili ne tür çalışmalar yapılıyor, hangi adımlar atılacak?

Mehmet Şimşek seçimlerden sonra ilk yatırımcılar toplantısında konuştu Bakan Özhaseki'den Hataylıları sevindiren açıklama! Milli Muharip Uçak KAAN 2028'de envantere giriyor! Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri denetledi İstikbal Mobilya'nın erkek yöneticilerinden kadın çalışanlara jest Türkiye'de enflasyon yüzde 15-20 bandına düşecek...