İrfan Çiftçi 55 yaşında vefat etti

Kültür - sanat camiasının önemli isimlerinden Dr. İrfan Çiftçi 55 yaşında yaşamını yitirdi. Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği görevini yürüten Çiftçi, 4 ay önce yurda dönmüştü. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Çiftçi'nin cenaze namazı pazar günü Fatih Camii'nde kılınacak.

Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri şair, yazar Dr. İrfan Çiftçi 55 yaşında vefat etti.

4 ay önce döndüğü İstanbul'da kalp krizi geçiren Çiftçi'nin ölümü kültür - sanat ve eğitim camiasını yasa boğdu.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDE BİR CENAZE TÖRENİ

Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi de olan Çiftçi için İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde bir cenaze töreni düzenlenecek.

5 Temmuz Pazar günü saat 12.00'de düzenlenecek törenin ardından Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak.

Çiftçi'nin cenazesi Gebze'de aile mezarlığına defnedilecek.

İRFAN ÇİFTÇİ'NİN BAŞARILARLA DOLU HAYATI

1965 yılında Kars'ın Arpaçay ilçesinde dünyaya gelen araştırmacı - yazar İrfan Çiftçi, 1990 yılında  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

Çiftçi, başarılarla dolu çalışma hayatına 1978’de Marmara Ekspres (Gebze) gazetesinde başladı.

PİAR, İTO gibi kuruluşlarda araştırmacı ve editör, Güneş gazetesinde kültür-sanat servisi sorumlusu (1985), 2000’e Doğru dergisinde muhabirlik ve yazarlık (1985-87), Günaydın-Tan gazetelerinde gençlik ve kültür sanat sorumlusu (1988-89), İstanbul Üniversitesi ÖKM’de öğretim görevlisi ve sanat yönetmeni (1989-92), MÜSİAD Genel Merkezide basın danışmanı ve yayın müdürü (1992-94), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’de genel koordinatör (1994-99) aynı belediye bağlı Kültür İşleri Daire Başkanlığında genel koordinatör (2000-01) olarak çalıştı.

2001 yılından itibaren: İÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürdü.

Yazıları 1978’den itibaren yurtiçinde Marmara Ekspres, Amatör Sanat, Fanatik, Hürriyet Gösteri, Geniş Zamanlar, 2000’e Doğru, Dergâh, İkindi Yazıları, Genç Dost, Erguvan, Edebiyat, Matbuat, E Dergisi, Gece Nöbeti, Yeni Türkiye, Türk Diplomatik, Düşler Edebiyat, Düş Çınarı, Yeni Günaydın, Cumhuriyet Dergi, ve Yeni Şafak gibi dergi ve gazeteler ile yurtdışında 525.Gazete, III.Sektör,Hazer, Yol, Günay, İntertürk, Bremen Art, Kazan Utları, Litaratura gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Kanal 7 (1997-99) ve STV’de (1998) kültür-sanat programları hazırlayıp sundu.

Beşiktaş duble yaptı, 5 maç sonra kazanmayı hatırladı! Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Emekliler için özel çalışma!
Sonraki Haber