İranlı aileler de evlatlarını HDP önünde arıyor!

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde 14 gün önce başlayan 'Evlat Nöbeti'nde eyleme katılan aile sayısı 35'e yükseldi. Bu arada eyleme İran'da çocukları PJAK tarafından kaçırılan 5 aileden de destek geldi. İranlı ailelerin neden orada olduklarını SuperHaber'den Hülya Okur'a anlattılar

Diyarbakır HDP önündeki evlat nöbetindeki ailelerin eylemi 14. gününe girerken katılım ve destekler artarak devam ediyor. Üstelik ailelere destek sadece Türkiye sınırları içiyle de sınırlı değil. Çocukları PKK'nın İran kolu PJAK tarafından kaçırılan 5 aile de bugün HDP binası önündeydi. 

Ellerinde kayıp çocuklarının fotoğraflarıyla HDP önüne gelen aileler, diğer ailelerle birlikte bir süre oturma eylemi yaptı.

İran'dan gelen Rustem, Hakimi, Vezir, Yakup ve Ahmet aileleri, akşam saatlerine kadar HDP önünde oturma eylemi yaptıktan sonra ülkelerine döndüler.

Annelerin 'evlat nöbeti'ni yerinde takip eden SuperHaber'den Hülya Okur çocuklarını aramak için İran'dan kalkıp Diyarbakır'a HDP İl Başkanlığı önüne gelen ailelerle görüştü. 

İranlı ailelerin ortak arzusu da günlerdir HDP önünde 'evlat nöbeti' yapan aileler gibi çocuklarına kavuşmaktı. 

İranlı aileler bir umut geldikleri Diyarbakır'dan seslerini oğullarına, kardeşlerine duyurmak istediklerini ifade ettiler. 

Hülya Okur'un sorularını yanıtlayanlardan biri Yakup ailesinin babasıydı. Oğlu 2017'den bu yana kayıp olan baba Yakup çocuğunun evden ayrıldığında henüz 15 yaşında olduğunu belirtti. O güne kadar çocuğunun evden çıkıp her zaman geri döndüğünü ifade eden acılı baba, kaybolduğu gün öğle saatlerinde oynamak için evden çıktığını ve bir daha kendisinden haber alamadığını söylüyor.

SuperHaber mikrofonuna konuşan bir diğer İranlı aile ise Vezirlerdi. Abi Vezir kardeşinin 15 yaşındayken evden ayrıldığını söyledi. Bundan 9 yıl önce kardeşinin kaybolduğunu belirten ağabey kardeşinin örgütte olduğu öğrendiklerini ifade etti. Kardeşinden bir haber alabilmek için Diyarbakır'a geldiklerini belirten ağabey babasının yıllar önce kardeşi ile bir görüşme yaptığını ve örgütte olduğunu söylediğini kaydetti. 

Dilan ve Engin Polat çifti tahliye mi oldu? Yusuf Yazıcı, Lille tarihine adını yazdırdı! Deprem uzmanlarından açıklama: Kalitesiz yapılarda yıkıcı olabilir
Sonraki Haber