İran'da içinde 176 yolcu bulunan uçak düştü!

İran'da İmam Humeyni Havaalanı yakınlarında 176 yolcunun bulunduğu Ukrayna Hava Yollarına ait yolcu uçağı yerleşim bölgesine düştü. İran medyasında yer alan habere göre, uçağın kalktıktan kısa bir süre sonra yaşadığı teknik arızadan dolayı düştüğü kaydedildi. Kazanın ardından bir açıklama yapan Boeing, "İran'daki kazayla ilgili bütün bilgileri değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı. Uçakta 82 İranlı, 63 Kanadalı, 10 İsveçli, 3 İngiliz, 4 Afgan, 3 Alman, 11 Ukraynalı olduğu belirtildi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra yerel saatle 06.18'de düştü.

DÜŞEN UÇAK BOEİNG 737 TİPİ

Uçağın, İran'dan Ukrayna'nın başkenti Kiev'e havalandığı ve düşen uçağın Boeing'in tartışmalı modeli 737 olduğu belirtildi.

Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, can kaybı konusunda henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı.

TERÖR SALDIRISI MI?

Ukrayna Havayollarına ait uçağın Tahran'daki İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndaki kalkışından kısa bir süre sonra düşmesine ilişkin detaylar belli oldu.

Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani de 180 olarak açıklanan yolcu sayısını 167, 10 olarak açıklanan mürettebat sayısını da 9 olarak güncelledi.

Ukrayna ise uçakta bulunanlardan 82'sinin İranlı, 63 Kanadalı, 10 İsveçli, 3 İngiliz, 4 Afgan, 3 Alman ve 11 Ukraynalı bulunduğunu duyurdu. 

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, PS-752 sefer sayılı uçakta bulunan 176 kişiden sağ kurtulan kimsenin olmadığını söyledi.

Kulivend, yolcuların ve mürettebatın cesetlerini olay yerinden topladıklarını ve adli tıp kurumuna göndereceklerini belirtti.

Ukrayna'nın İran'daki büyükelçiliğinin yaptığı açıklamaya göreyse uçak motor arızası nedeniyle düştü. Büyükelçilik ayrıca uçak kazasının sebebinin terörizmle ilgisi olmadığını da açıkladı. 

UÇAK DÜŞERKEN YANIYORDU

Öte yandan BBC İran muhabiri Ali Haşim yolcu uçağının düşerken alev aldığı görüntüleri paylaştı. Bazı kullanıcılar uçağın İran füzeleri tarafından vurulmuş olabileceğini ileri sürdü. Ancak bu konuda Ukrayna ve İran'ın yapığı açıklamalarla çürüdü. Kazaya motor arızasının sebep olduğu büyük oranda netleşti. 

BOEİNG DE AÇIKLAMA YAPTI

Kazanın ardından bir açıklama yapan Boeing, "İran'daki kazayla ilgili bütün bilgileri değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı. 

Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler... MHP Lideri Bahçeli parkta yürüyüş yaptı O bölgelerde rüzgar ve toz taşınımına dikkat! Hava sıcaklığı artıyor!
Sonraki Haber