İran'da 5.8 büyüklüğünde deprem! Van ve çevre illerde de hissedildi

İran'da dün akşam saatlerine meydana gelen ve ülkemize Van ve çevre illerde de hissedilen 5.8 büyüklüğünde ki depremde yaralı sayısı 816 kişiye yükselirken, en az 3 kişininde hayatını kaybettiği bildirildi. İşte detaylar...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Türkiye saati ile 21.14'te merkez üssü İran'ın Hoy kentinde yerin 6.5 kilometre derinliğinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van, Hakkari ve Iğdır'dan da hissedildi. AFAD'dan depremle ilgili açıklama geldi.

AFAD AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, “İran’da meydana gelen deprem sonrası ülkemizde olumsuz bir durum yoktur” dedi.

AFAD Başkanı Sezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun Van. Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

YARALI SAYISI YÜKSELİYOR

3 kişinin hayatını kaybettiği depremde yaralı sayısı 816'ya yükseldi. 

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber