Iraklı generallerden teröristlere kalkan

Kuzey Irak'ta 2 araca düzenlenen operasyonda Iraklı 2 general ve 7 terörist öldürüldü. Operasyonun ardından Kandil'deki terörist elebaşlarından itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Açıklamada, "Bu saldırıda hem bizim, hem de Irak ordusundan üst düzey yetkililer öldürüldü." denildi.

SİHA'ların desteğiyle önceki gün Kuzey Irak'ın Erbil kenti yakınlarındaki Bradost bölgesinde iki araca düzenlenen nokta operasyonlarda 2 Iraklı general, 7 terörist öldürüldü

Öldürülenler arasında Irak Sınır Güvenlik Güçleri 3. Tugayı Komutanı Zübeyr Hali ve 2. Tugay komutanı Mihemed Reşid ile PKK elebaşılarından Cemil Bayık'ın yakın koruması Ali Novruzi'nin de olduğu belirtilmişti.

KORUMA KALKANI OLDULAR

Operasyonla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Yerel saha istihbaratı ve MİT'in sinyal takibi nedeniyle olası hava harekâtına maruz kalma korkusu yaşayan PKK'lı teröristlere, Iraklı iki generalin kendi araçlarıyla eşlik ettikleri ve teröristlere koruma kalkanı oldukları ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre: Iraklı generallerin 'TSK hava harekâtı yapmaz' diyerek terörist elebaşlarına öncülük ettikleri öne sürüldü. Bu arada öldürülen 7 terörist arasında terörden arananlar listesinde 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoride bulunan 'Agit Garzan' kod adlı Murat Kalko'nun da yer aldığı belirlendi.

Cemil Bayık'ın da araç konvoyunda olduğu ve öldürüldüğü öne sürülürken istihbarat birimlerinin bu konudaki çalışması devam ediyor. Operasyonla ilgili terör örgütü Kandil'den itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Açıklamada, SİHA'larla yapılan operasyonun Iraklı yetkililerle yapılan görüşme sırasında gerçekleştirildiği belirtilerek, "Gerçekleştirilen bu saldırıda hem bizim hem de Irak ordusundan yetkililer ölmüştür" denildi.

Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı... Beşiktaş duble yaptı, 5 maç sonra kazanmayı hatırladı!
Sonraki Haber