Irak ordusu intikam peşinde: PKK en sert şekilde cezalandırılacak!

PKK'nın Dukok'ta güdümlü füzeler kullanarak gerçekleştirdiği terör eyleminde Irak Ordusu mensubu 5 peşmerge hayatını kaybetmiş ve 7 tanesi de yaralanmıştı. 2 terörist ise ölü ele geçirilmişti. Olayın ardından Irak Ordusu'ndan açıklama geldi ve "PKK en sert şekilde cezalandırılacak" denildi.

PKK'nın Dukok'ta korkakça düzenlediği saldırıya tepki gösteren Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, suçluların sert bir şekilde cezalandırılacağını bildirdi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Resul, yaptığı yazılı açıklamada 'Duhok'ta Iraklı olmayan silahlı gruplar tarafından Peşmerge güçleri bünyesindeki Irak askeri birliğinin uğradığı korkak terör saldırısını kınıyoruz' ifadelerine yer verildi. Güvenlik güçlerinin saldırıya ilişkin soruşturma başlattığını da sözlerine ekledi. 

IRAK'TAN KOMŞULARA SALDIRI GERÇEKLEŞMEYECEK

Resul, Irak Silahlı Kuvvetleri'nin tüm ülke toprakları üzerinde egemen olduğunu, içeriden ve dışarıdan gelen ihlalleri engellediğini söyledi. 'Iraklıların güvenliğine ve canına kastedenler cezalandırılacak' 

PKK'ya yönelik operasyonların sinyalini veren Resul, 'Irak'ın komşularına yönelik herhangi bir saldırının hareket noktası olmaması' yönündeki anayasal prensiplerinin de altını çizmeyi unutmadı. 

SUÇU TÜRKİYE'YE ATMAYI BAŞARAMADILAR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığının yaptığı açıklamada ise Duhok'un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurulduğunu bildirmişti. Saldırıda 5 peşmerge hayatını kaybederken, 7 tanesi ise yaralı.

PKK'ya yakın internet sitelerinin durumu avantajlarına çevirebilmek için söyledikleri 'Türkiye yaptı!' yalanı ise ölü ele geçirilen 2 PKK'lının cesedi sayesinde bertaraf oldu ve Türkiye aklandı. 

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber