iPhone'unuzun ele geçirilmesini engellemenin 7 yolu

iPhone'unuzun güvenliği ile ilgili endişeleriniz mi var? Siber güvenlik şirketi ESET, iOS güvenliği ile ilgili yapılması gerekenleri sıraladı. Bunları yaptığınız takdirde endişelerinizden kurtulabilirsiniz. İşte detaylar...

Bir iPhone veya iPad internete bağlıysa, saldırıya uğrama riski olduğunu bilmeniz gerekiyor. iPhone'unuzun saldırıya uğradığından şüpheleniyorsanız veya bundan korkuyorsanız, ilk olarak şunları kontrol edin:

Pil seviyeleri: Piller zamanla yıpranır. Ancak, cihazınız yalnızca birkaç aylıksa pilin çok hızlı bitmesi, arka planda beklenmeyen bir etkinliğin işareti olabilir. Bu seçeneği elemek için hangi uygulamaların pil kullandığını ve pil sağlığınızı kontrol edin.

Veriler: Mobil veriyi yoğun olarak kullanan biri değilseniz, ancak kotaya çok hızlı ulaşıyorsanız, iPhone'unuzun saldırıya uğrama olasılığı vardır. Cihazınızdaki gizli yazılım, bilgi aktarmak için verilerinizi kullanıyor olabilir. Bununla birlikte, büyük olasılıkla bazı uygulamaların arka planda çalışmasına izin vermiş olabilirsiniz.

Garip “şeyler”: iPhone'unuzda indirdiğinizi hatırlamadığınız bir uygulama var mı? Ya da belki kopyalanmış gibi görünen bir uygulama? Bunlar, cihazınızın saldırıya uğradığının açık işaretleri olabilir. Saldırganlar, yandan yüklenen bir uygulama aracılığıyla bu içeriği telefonunuza yüklemeye çalışabilir ve teknoloji konusunda bilgili olsanız bile bu hilelere karşı savunmasız olabilirsiniz.

A101 399 bin 900 TL'ye ev satıyor! İşte, 25 Nisan A101 aktüel ürünler Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun istifası sonrası bakın kim CEO oldu! F.Bahçe'nin yıldızlarından isyan: Bileti kesilmezse biz asla yokuz Gram altın düşüşte! İşte güncel altın fiyatları Fırtına, yağmur ve toz taşınımına dikkat Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu