iPhone ekran resmi nasıl alınır? iPhone ekran kaydı nasıl alınır?

Kullanıcılar bir metni veya bir görseli paylaşmak için ekran görüntüsü ya da ekran kaydı alma gereği duyuyorlar. iPhone kullanıcıları tarafından ekran resmi ve ekran kaydı nasıl alındığı merak edilerek araştırılmaktadır. Sizler için haberimizde detaylı bir şekilde açıkladık. Peki iPhone ekran resmi nasıl alınır? iPhone ekran kaydı nasıl alınır? İşte detaylar...

iPhone cihazını yeni kullanmaya başlayanlar veya Android cihazlarından iPhone cep telefonlarına geçen insanlar cihazı kullanmakta epey zorluk yaşıyorlar. Bir metni veya görselin ekran resmini almak ya da ekran kaydını almak isteyen vatandaşlar nasıl alındığını merak ederek araştırmaktadır. Anlatacağımız adımları takip ederek yapmak istediğiniz işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte detaylar...

Yeni çıkan cihazlarıyla iPhone, çentikli ekran tasarıma geçmesi ve ekranın önünde yer alan parmak izi okuyan tuşun kalkması ile tüm alışkanlıkları yok etti. Ana ekran düğmeli iPhone'da ekran düğmesine ve yan düğmeye aynı anda basıp ekran resmi alma işlemini gerçekleştirebiliyoruz. iOS 16 modelini kullananlar ve çentikli ekran tasarımına sahip olan iPhone kullanıcıları ekran resminin nasıl alındığını merak etmektedir. Peki iPhone ekran resmi nasıl alınır? iPhone ekran kaydı nasıl alınır?

EKRAN RESMİ NASIL ALINIR?

Aslında oldukça basit. Güç Tuşu ve Ses Açma tuşuna aynı anda basıp elinizi çektiğiniz zaman telefondan bir deklanşör sesi gelir ve ekran resmi çekilir.

Ekranın resmini çektiğinizde, ekranınızın sol alt köşesinde kısa süreliğine bir küçük resim görünür. Küçük resmi açmak için resme dokunun veya kapatmak için sola kaydırın.

Ana Ekran düğmeli iPhone’da, ana ekran düğmesine ve yan düğmeye aynı anda basıp bırakarak ekran resmini alabilirsiniz.

EKRAN RESİMLERİNİN YERİNİ BULMA

Fotoğraflar'ı açın, ardından Albümler > Ortam Türleri > Ekran Resimleri öğesine basın. Orada aldığınız ekran resimlerini bulabilirsiniz.

EKRAN KAYDI NASIL ALINIR?

-Ayarlar > Denetim Merkezi bölümüne gidin, sonra Ekran Kaydı’nın yanındaki Ekran Kaydı Ekle düğmesi simgesine dokunun.

-Denetim Merkezi’ni açın, Ekran Kaydı düğmesi simgesine dokunun, sonra üç saniyelik geri sayımı bekleyin.

-Kaydı durdurmak için Denetim Merkezi’ni açın, Seçili Ekran Kaydı düğmesi simgesine veya ekranın üstündeki kırmızı durum çubuğuna dokunun, sonra Durdur’a dokunun.

-Fotoğraflar’a gidin, sonra ekran kaydınızı seçin.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte 16 Nisan 2024 güncel fiyatlar Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor Bugün kimin maçı var? 16 Nisan 2024 maç programı!
Sonraki Haber