Inter Computer (ICP) nedir?

Internet Computer (ICP), DFINITY Vakfı tarafından geliştirilen ve 'interneti geliştiren bir blok zinciri ağı' olmayı hedefleyen bir katman-1 protokolüdür. Bu çerçevede, "Inter Computer (ICP) nedir?" sorusu büyük bir merakla araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Bu vizyonu gerçekleştirmek için ICP, blok süreleri, doğrulama süresi ve bilgi işlem ve depolama gücünün ölçeklenebilirliği boyutlarında yenilik yapmaya çalışır. Peki, Inter Computer (ICP) nedir? Detaylar haberimizde... 

INTER COMPUTER (ICP) NEDİR?

İnternet Bilgisayarının arkasındaki ana yenilik , fikir birliği mekanizması, Etkileşimsiz Dağıtılmış Anahtar Üretimi (NI-DKG) , Ağ Sinir Sistemi (NNS), İnternet Kimliği ve daha fazlasını içeren birkaç yeni teknolojiyi kapsayan Zincir Anahtar Teknolojisidir.

Internet Computer (ICP), kullanıcıların uygulamalar, web siteleri ve diğer web tabanlı hizmetler oluşturmasına olanak tanıyan bir kripto para birimi veya dijital token olarak bilinmektedir. Kripto para birimi Dfinity Vakfı tarafından oluşturulmuştur ve risk sermayesi şirketleri Andreesen Horowitz ve Polychain Capital tarafından ise desteklenmektedir.

Kripto para biriminin temeli olan ağ oluşturmanın bir yolu ancak daha da merkezi olmayan bir biçimde kullanılabilmesi olmaktadır. ICP, web'de uygulamaların yeni veya farklı bir sürümünü çalıştırabilen merkezi olmayan bir bilgisayar ağı olarak düşünebilmektedir. Bu nedenle projenin kurucusu Google, Facebook ve Amazon Web Services gibi internet platformlarına meydan okuma kapasitesine sahip olduğunu söylemektedir. Piyasada çoğunlukla DeFi (Decentralized Finance) olarak adlandırılan merkezi olmayan finans uygulamaları yer almaktadır. DeFi uygulamaları, genel finansal süreçleri kopyalamak (veya değiştirmek) için kripto para birimini kullanabilmektedir.

Dfinity’nin yüksek oranda merkezi olmayan ağı göz önüne alındığında Internet Computer’ın kapasitesini talepteki artışlarla ölçekleyebileceğini söylemektedir. Bu nedenle, Internet Computer kripto para birimi (tipik para birimi anlamında) olarak değil, uygulamaları güçlendirmek için blok zinciri teknolojisini kullanan bir ağ olarak düşünmek daha fayda sağlayacaktır.

Internet Computer (ICP), sınırsız kapasite ile web hızında çalışan dünyanın ilk blok zinciri olarak bilinmektedir. Ayrıca, akıllı sözleşme hesaplamasını ve verilerini ölçekleyen, bunları web hızında çalıştıran, verileri verimli bir şekilde işleyen ve depolayan ve geliştiricilere güçlü yazılım çerçeveleri sağlayan bir blok zinciri ağı olan Bitcoin ve Ethereum'un yanı sıra üçüncü büyük blok zinciri yeniliğini temsil etmektedir. Bunu mümkün kılarak, Internet Computer yazılımın tamamen yeniden düşünülmüş ve sunulmuş olmasını sağlamaktadır, bir başka deyişle tokenize internet hizmetleri, pan-endüstri platformları, merkezi olmayan finansal sistemler ve hatta geleneksel kurumsal sistemler ve web siteleri oluşturmak için devrim niteliğinde yeni bir yol sağlamaktadır.

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber