Instagram’dan büyük atak: Facebook, NFT satışı için anlaşma imzaladı

Facebook (Meta), üç altcoin projesinin arkasındaki projelerle bazı entegrasyonlarını duyurdu. Meta’nın açıklamalarına göre yakın zamanda Instagram üzerinden NFT alınıp satılacak. Bu açıdan öncelikle Polygon (MATIC) ağı desteklenecek. Ayrıca Meta, Instagram’da sergilenmesinin önünü açacak. Bunun için Solana (SOL) ve Phantom (PHM) cüzdan desteği ekledi.

Meta bugün Instagram ve Facebook’ta bir dizi yeni içerik oluşturucu güncellemesi sunduğunu duyurdu.

En önemlisi, şirket Instagram’daki içerik oluşturucuların yakında kendi NFT’lerini oluşturabileceklerini ve bunları hem Instagram’da hem de Instagram dışında doğrudan hayranlara satabileceklerini açıkladı. Bu güncelleme ile içerik oluşturucular, NFT’ler oluşturmalarına, sergilemelerine ve satmalarına yardımcı olacak bir araç setine erişebilecek. Polygon, Meta’nın bu özellik için seçtiği ilk ortak oldu.

Instagram’daki kişiler NFT’leri doğrudan uygulama içinden satın alabilecekler. Meta, sürecin iOS ve Android’de geleneksel uygulama içi satın alımlarla gerçekleşeceğini söylüyor. Şimdilik Instagram, içerik oluşturucuların gelirlerinden pay almıyor. Meta, bu yeni özelliği ABD’deki küçük bir içerik oluşturucu grubuyla test ediyor ve gelecekte daha fazla ülkeye genişletmeyi planlıyor. Instagram ayrıca Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet, Dapper Wallet, Ethereum, Polygon ve Flow dahil olmak üzere halihazırda desteklediği Blockchain ve cüzdanların yanı sıra Solana ve Phantom cüzdanı için de destek ekliyor.

Altcoin fiyatları yükseldi

Facebook’a dair açıklamaların ardından öncelikle MATIC değer kazandı. Kripto para birimi, 0.84 dolardan 0.97 dolara kadar yükselmeyi başardı. Yazım sırasında, 0.95 dolarda sakinleşmiş duruyor. Diğer yandan Solana (SOL), 30.30 dolardan 32.74 dolara kadar yükseldi. Yazım sırasında 31.83 dolardan el değiştiriyor. Son olarak Phantom (PHM) 0.00006075 dolardan 0.00006303 dolara kadar yükseldi.  Yazım sırasında hafif bir geri çekilme ile 0.000062 dolardan el değiştiriyor.

Meta, kullanıcıları çekmeye çalışıyor

Ayrıca, koleksiyon adı ve açıklamaları gibi metadata’ların OpenSea tarafından zenginleştirildiği belirli koleksiyonlar için bilgiler artık Instagram’da mevcut olacak. NFT güncellemelerine ek olarak Instagram, ABD’deki tüm uygun içerik oluşturucuların aboneliklere erişimini genişletecek. Sosyal ağ, Ocak ayında küçük bir içerik oluşturucu grubuyla abonelikleri test etmeye başladı. Bu özellik, içerik oluşturucuların takipçilerine özel Instagram videolarına ve hikayelerine ücretli erişim sunmalarını sağlar. Aboneler ayrıca yorumlar bölümünde ve içerik oluşturucuların gelen kutularında öne çıkmalarına yardımcı olan özel bir rozet alır.

Yeni değişiklikler, Meta’nın içerik oluşturucu abonelikleri gibi şeylerden gelen yeni bir gelir akışındaki potansiyeli gördüğü için içerik oluşturucu kullanıcı tabanına yatırım yaptığı bir zamanda geliyor. Bu yeni güncellemelerle Instagram, platformunu artan sayıda içerik oluşturucuyu kendine çeken TikTok’tan gelen rekabet tehdidine karşı güçlendirmeye çalışıyor. Meta, metaverse’ü oluşturmaya devam ettikçe içerik oluşturucuların desteğine ihtiyaç duyuyor gibi duruyor.

Meteorolojiden 17 il için fırtına uyarısı! Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı!
Sonraki Haber