Instagram, Çıplak Fotoğraf Atan Sapıklara Engeli Koyuyor! İşte Yeni Özellik

Dünyaca ünlü platform Instagram, çıplak görüntüler üzerine çalışıyor. Önüne gelene çıplak fotoğraf atan sapıklara yönelik olan özellikle çıplaklık içeren bir fotoğrafın bir başka kullanıcıya gönderimi durumunda görüntü bulanıklaşacak. Kullanıcı isterse fotoğraf sansürsüz gösterilecek.

Instagram'ın yeni özelliği çıplaklık engellemek olacak. Yazılımcı Alessandro Paluzzi tarafından tespit edilen yeni özellikle instagram çıplaklığa karşı savaş açacak.

INSTAGRAM, SAPIKLARA SAVAŞ AÇTI!

Instagram'ı bünyesinde bulunduran Meta şirketi, daha önce içeriklerle ilgili önemli adımlar atmıştı. İnstagram'daki filtrelenmiş kelimeler gibi çalışacak yeni özellikle bir kullanıcı bir başka kullanıcıya çıplak fotoğraf göndermek istediğinde instagram buna kısmen genle olacak.

Yeni özellik kullanıcı isterse çalışacak. Konuyla ilgili platformdan yapılan açıklamada, özelliğin geliştirilme aşamasında olduğu kaydedildi. İnstagram'ın yeni özelliği iOS'un çıplaklık alglıgama özelliği ile aktif hale gelecek.

Instagram'dan gelen mesajlar Apple'ın yapay zekası ile analiz edilecek. Çıplaklık görüntüler içerisinde yer alıyorsa, bulanıklaştırma filtresi uygulanacak. Ancak kullanıcı buna izin verirse görsell sansürsüz olacak.

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Bakan Fidan'dan İsrail'e uyarı: Tariz edilemez felakete tanık oluruz! Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı
Sonraki Haber