İnsanlık tarihinin en ölümcül terör saldırısı... 11 Eylül saldırılarında dikkat çeken detay!

İnsanlık tarihinin en ölümcül terör saldırısı olarak kayıtlara geçen 11 Eylül saldırılarının bugün 20'nci yılı. 2.977 kişinin ölümüne, 25.000'den fazla kişinin ise yaralanmasına neden olan bu kanlı saldırının gizemi hala çözülemedi. İşte 11 Eylül 2001 günü yaşananlar ve yansıtılanlar...

Usame bin Ladin'in liderliğindeki El-Kaide, 11 Eylül 2001 Salı günü  ABD'de bulunan ikiz kulelere tüm dünyanın gözleri önünde saldırdı. 

TÜM DÜNYA İÇİN EN TRAVMATİK OLAYLARDAN BİRİ

İnsanlık tarihindeki en ölümcül terör saldırısı olarak kayıtlara geçen, 2.977 kişinin ölümüne, 25.000'den fazla kişin yaralanmasına ve uzun vadeli pek çok sağlık problemine yol açan saldırı, sadece Amerika için değil, tüm dünya için yüzyılın en travmatik olaylarından biri olarak görülüyor.

11 EYLÜL GÜNÜ NE OLMUŞTU?

ABD'nin doğu kıyısında uçmakta olan dört uçak, birbiriyle bağlantılı kişilerden oluşan küçük bir ekip tarafından aynı anda kaçırıldı.

Uçaklardan ikisi New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin binaları olan İkiz Kuleler'e çarptı.

Amerikan Hava Yolları'na ait kaçırılan ilk yolcu uçağı, yerel saatle 08:46'da Dünya Ticaret Merkezi Kuzey Kulesi 94.-98. katları arasına kulenin kuzey tarafından çarptı. Bina çarpmadan 102 dakika (1 saat 42 dakika) sonra yıkıldı.

Yerel saatle 09:02'de ikinci uçak Dünya Ticaret Merkezi güney Kulesi 77.-85. katları arasına kulenin güney tarafından çarptı. Bina çarpmadan 56 dakika sonra yıkıldı.

09.37'de üçüncü uçak, başkent Washington DC yakınlarındaki ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasının batı kısmına çarptı.

Dördüncü uçak ise yolcuların müdahalesiyle 10.03'te Pennsylvania'da açık bir alana düştü.

4.uçaktaki eylemcilerin, başkentteki Kongre binasını hedeflediği tahmin ediliyordu.

ÇOK SAYIDA KAYIP...

Olaylarda 19 hava korsanı ile uçaklarda ve yerde bulunan 2.974 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kayıp durumda olan 24 kişinin ise öldüğü varsayılmakta.

Ölenlerin en küçüğü, annesi Sue ve babası Peter ile uçakta yolcu olan iki yaşındaki Christine Lee Hanson idi.

En yaşlı kurban ise eşi Jacqueline ile düğüne gitmek için başka bir uçakta bulunan Robert Norton oldu.

Uzun vadeli pek çok sağlık problemine yol açan saldırıda binlerce kişi yaralanmış veya toksik enkazda çalışmak zorunda kalan itfaiyeciler gibi, saldırıyla bağlantılı hastalıkları ortaya çıkmıştı.

KANLI SALDIRIYI EL-KAİDE ÜSTLENDİ

Amerikan hükümetinin araştırmasına ve 11 Eylül Komisyon Raporu'na göre; yolcu uçakları Usame bin Ladin'in lideri olduğu El-Kaide örgütünün 19 üyesi tarafından kaçırıldı ve eylem gerçekleştirildi.

Dünya Ticaret Merkezi kulelerine çarpan uçaktaki eylemcilerden birinin pasaportu uçağın kuleye çarpmasından sonra aşağıya fırladı ve bölgedeki bir polis tarafından bulundu.

Saldırılarda toplam 19 kişi yer aldı. Bunlar uçaklara beşer kişilik üç grup halinde yolcu olarak binmişti. Grupların hepsinde pilot eğitimi almış birer kişi bulunuyordu.

Eylemcilerin havaalanına gelirken kullandıkları ve havaalanının otoparkına bıraktıkları araçta uçak kullanım kılavuzu bulunmuştu.

Saldırganlardan 15'i Bin Ladin gibi Suudi Arabistanlı, ikisi Birleşik Arap Emirlikleri, biri Mısır, biri de Lübnan vatandaşıydı.

ABD'NİN SALDIRILARA TEPKİSİ NE OLDU?

Saldırıların üzerinden bir ay bile geçmeden dönemin Başkanı George W. Bush önderliğinde ve koalisyon güçlerinin desteğiyle Afganistan işgal edildi. El Kaide'nin ortadan kaldırılması ve örgütün kurucusu Usame Bin Ladin'in yakalanması hedefleniyordu.

Saldırılarının planlayıcısı olduğu iddia edilen Halid Şeyh Muhammed 2003'te Pakistan'da yakalandı. ABD'nin Küba'daki Guantanamo üssünde tutuklu bulunan Muhammed, o tarihten beri yargılanmayı bekliyor.

POPÜLER KÜLTÜRE ETKİSİ

Öte yandan 11 Eylül saldırıları, filmlere de konu oldu. İlk film olan United 93 adlı film, 1 Eylül 2006'da vizyona girdi. Film kırsal alanda düşen United Airlines adlı şirkete ait 93 sefer sayılı uçağın mürettebat ve yolcularının o gün yaşadıkları dehşeti varsayımlara dayanarak anlatıyor.

Nicolas Cage'in başrolünde oynadığı 2006 yılı yapımı Dünya Ticaret Merkezi adlı filmde de kuledeki insanları kurtarmaya giderken enkazın altında kalan iki polisin hikâyesi anlatıldı.

Aynı zamanda "Remember Me" adlı yapıtta da 11 Eylül Saldırısı sonucunda hayatını kaybeden genç rolünü Robert Pattinson oynadı.

"ORADA O GÜN 2 KULE YIKILMADI, 3'ÜNCÜ BİR KULE DE YIKILDI"

 Türk Her Yerde Platformu Başkanı Mustafa Tanyeri'in A Haber televizyonuna verdiği özel röportajda yaptığı değerlendirmeler şöyle:

11 Eylül 2001'de ABD'de yaşanan olaylar belki de dünya tarihinin en gizemli olaylarının bütünü... O gün aslında ne olduğunu aradan 20 yıl geçmesine rağmen insanların çoğu bilmiyor. Medyanın insanların evine kadar getirdiği, gözler önünde yaşanan bir olay olmasına rağmen olayın gizemi hala çözülmüş değil. O gün neler oldu? 11 Eylül ile ilgili en iyi bildiğimiz şey dünya ticaret merkezi denilen kompleksteki iki gökdelen uçak çarpması sonrası sabah saatlerinde yıkıldı. Arkasından Pentagon'a bir uçak çarptı. Dördüncü uçağın ise Pensilvanya'da düştüğü söyleniyor.

"ORADA O GÜN 2 KULE YIKILMADI, 3'ÜNCÜ BİR KULE DE YIKILDI"

Orada bilinmeyenlerden bir tanesi o gün 2 kule yıkılmadı, dünya ticaret merkezindeki 7 numaralı 47 katlı gökdelen de yıkıldı orada. İnsanların çoğunun bundan haberi yok. İddiaya göre o gün oraya uçak da çarpmadı. Niçin yıkıldı ve bu binalarda neler vardı? Daha ilginç bir şey söyleyeyim, 11 Eylül olaylarında söylenen 4 uçak aslında olayda yoktu. Bize servis edilen görüntülerde, ilk uçağın görüntüsü hiç bir yerde yok. Bir uçağın güney kuleye çarptığı sırada bir görüntü var.

"BÖYLE BİR ŞEY NEWTON FİZİĞİNE AYKIRI"

Binaya vidası bile düşmeden, herhangi bir patlama olmaksızın bir görüntü var. Böyle bir şey Newton fiziğine aykırı. 9 küsür şiddetinde bir depreme dayanıklı binaya aliminyum yapılı bir uçak bu şekilde giremez. Uçaklar yeni kalkmış kanatlarında yakıt var, uçaklar çarptığında alev topuna dönüşür. Böyle bir şey fiziken mümkün değil.

"7 NUMARALI BİNADA NELER VARDI?"

Bu uçakların kara kutuları nerede? Okyanusa düşen uçakların bile kara kutuları bulunuyor. Bu uçakların motorları nerede, bu uçakların motorları titanyumdan yapılmış, yüksek ısılara dayanıklı motorlar. 7 numaralı bina uçak çarpmadan neden yıkıldı? 7 numaralı binada neler vardı? vergi dairesi kayıtları, CIA'in en büyük ikinci ofisi, yok edilen ciddi altın rezervleri... Dünyanın gözü önünde holografik tiyatro oynandığını söyleyebiliriz.

"20 YIL ÖNCE HANGİ TEKNOLOJİ İLE UÇAKLARDA TELEFONLA KONUŞULABİLİYORDU?"

Uçaklar içindeki insanları telefon konuşmaları yayınlanıyor. Biz bugün bile uçak biraz havalanınca telefon görüşmesi yapamıyoruz. 20 yıl önce hangi teknoloji ile insanlar bu telefon konuşmalarını yaptı.

"SÖYLENENLERİN TAMAMINA YAKINI YALAN"

Söylenenlerin tamamına yakını gerçekten yalan, bize nasıl gösterilmek isteniyorsa öyle gösterildi. Gizem hala çözülmedi. Araştırmacıların önü de komplo teorisyeni diye kesiliyor.

"ÇOK ÇARPICI SONUÇLARA O ZAMAN ULAŞILACAKTIR"

Bu olayın soruşturma komisyonu 14 ay sonra kuruldu. Bu komisyon neden bu kadar bekledi? Bunun arkasında başka faaliyetler olduğunu düşünüyorum. Bu tamamen küresel bir operasyondu. Birçok video ve araştırmacının yayınladığı kitapların yeniden gündeme getirilmesi lazım, çok çarpıcı sonuçlara o zaman ulaşılacaktır.

Dünyanın en iyi otelleri açıklandı! Türkiye'den bir otel listede Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam geldi Valilikten sıcak havaya karşı kritik uyarı! 3 güne dikkat
Sonraki Haber