İnsanlık tarihini etkileyecek çarpışmaya sayılı saatler!

NASA, dış etkenlerden oluşabilecek zararlara karşı insanlığı korumak adına harekete geçti. NASA, 11 milyon kilometre uzaklıktan duran asteroid ile çarpışacak.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), geçtiğimiz günlerde Dünya'yı dış tehditlerden gelebilecek herhangi bir felakete karşı korumaya yönelik araştırmalar ve projeler yürüttüğünden bahsetmişti. NASA'nın yaklaşık bir yıl önce fırlattığı uzay aracı saatler içinde Dimorphos adındaki asteroide çarpacak. 

NASA gerçekleştirilecek olan çarpışma için şunlar söylemişti "Asteroit Dünya için tehlike oluşturmuyor ancak bu denemeyle dünya ilk kez kinetik etki tekniğini kullanarak gezegenin korunması için bir asteroitin yörüngesini uzay aracıyla saptırmaya çalışacak."

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) sonsuz boşlukta bir asteroiti vuracak. Gezegenimizin yörüngesinde bulunacak bir uzay aracına entegre edilen sistemin adı DART (Double Asteroid Redirection Test) olarak açıklanmıştı.

Özdilek'lere boy boy tencere ve tava setleri geliyor! Batuhan Karadeniz'den Mauro Icardi'ye: "Böyle bir video paylaşamazsın" Başkan Hasan Arat kabus gibi geçen sezonun faturasını iki isme kesti Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak! Fırtına, yağmur ve toz taşınımına dikkat Gram altın düşüşte! İşte güncel altın fiyatları