İnsafsız hava aracı nedir? Gölge filo ne demek?

İnsafsız hava aracı ne demek? İdlib operasyonu son günlerde gündemin başında bulunan konular arasında yer alıyor. İnsafsız hava aracının anlamı ise merak edilen konular arasında bulunuyor.Peki İnsafsız hava aracı ne demek? Detaylar haberimizde...

İnsafsız hava aracı ne demek? Yerli ve milli imkanlarla üretilen İHA ve SİHA'lar için de 'İnsansız Hava Aracı yerine İnsafsız Hava Aracı' tanımlaması kullanılıyor.

SuperHaber'in askeri kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre doğrudan Ankara ve bölge harekat merkezleri ile koordine edilen filonun resmi kod ismi gölge ve 341. filo olarak geçiyor.

İNSAFSIZ HAVA ARACI

İdlib operasyonunda yaygın olarak kullanılan İHA, SİHA'lar için yetkili personel arasında da üniformalarına taktıkları peç de oluşturulmuş. Ve bu yerli ve milli imkanlarla üretilen İHA ve SİHA'lar için de 'İnsansız Hava Aracı yerine İnsafsız Hava Aracı' tanımlaması kullanılıyor.

İşte o peç (amblem)

REJİMİN HAVA SAVUNMASINI PERİŞAN ETTİ

Halen Türkiye SİHA, bomba atar drone, ANKA-S tipi araçlar kullanıyor. Daha önceki harekatlarda yoğun olarak kullanılsa da bu araçlar ilk kez ve çok yoğun olarak elektronik karıştırma kabiliyeti olan hava savunma sistemlerine karşı da etkin olarak kullanıldı.

İSTİHBARAT TSK VE MİT'TEN

Rejim güçlerine karşı ağır zayiat verilmesinde kilit rol oynayan araçlar kara ve hava kuvvetleri ile MİT tarafından gelen istihbaratın oluşturduğu hedeflere yönlendirilerek etkin olarak kullanılıyor.

SİHA NEDİR?

-İlk silah kullanan insansız hava aracımızdır

-Gövde uzunluğu 6.6 metredir.

-Kanat açıklığı 12 metredir.

-Toplam kalkış ağırlığı 650 kg'dır.

-Faydalı yük ağırlığı 55 kg'dır.

- Azami hızı 135 knottur.

- Servis irtifası 27.000 feettir.

- Havada kalış süresi 25 saattir.

Balkanlar’dan Türkiye’ye bu kez döviz yağmuru başladı İliç'te iki ay sonra kahreden haber! Cansız bedenine ulaşıldı Şok sözler: "Galatasaray'ın en büyük şansı Ali Koç ve İsmail Kartal"
Sonraki Haber