İngiltere ile ticareti geliştirecek süreç başlıyor

TÜRKİYE Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Brexit ile Avrupa Birliği’nden ayrılmaya hazırlanan İngiltere ile ikili ticaretin geliştirilmesi adına bir dizi kritik süreç başlattı.

Üyelerinin toplamda 41 milyar dolar yıllık iş hacmi olan TÜGİAD, Türk - İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) ile Londra’da işbirliği anlaşması imzaladı. Türkiye’de 850 üyesi bulunan TÜGİAD ayrıca Londra’da bir de resmi irtibat ofisi açtı.
 
TÜGİAD Başkanı Anıl Ali Rıza Şohoğlu’nun bizzat imza koyduğu anlaşma ile Türkiye ile İngiltere arasında ekonomik, ticaret ve girişim borsalarının gelişimi birlikte teşvik edilecek. Ayrıca, ekonomi, ticaret ve teknoloji dahil çeşitli alanlarda işbirliği geliştirilmesi için düzenli toplantılar düzenlenecek.
 


Şohoğlu, Türkiye’deki ilk ulusal ve tek uluslararası genç iş adamları derneğinin kendileri olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘TÜGİAD üyeleri tarafından üretilen uluslararası ticaret hacmi, Türkiye’de yapılan ihracatta yıllık 18 milyar dolara, ithalatta ise 23 milyar dolara ulaştı. Türk genç iş dünyasının sesi olan TÜGİAD’ın, TBCCI ile başlayan bu işbirliği iki ülke arasındaki karşılıklı ticareti önemli ölçüde arttıracaktır. Herkesi bekliyoruz’ 

Törende konuşan TBCCI Başkanı Alderman Emma Edhem, derneklerinin , İngiltere ile Türkiye arasında ikili ticaret, yatırım ve ortak girişimleri teşvik etmeyi hedefleyen çok çeşitli ticaret, belge tasdiki ve çeşitli iş destek hizmetleri sunduğunu söyledi. Edhem bu anlaşma ile artık işbirliğinin katlanarak büyüyeceğini belirtti.
 
Londra’da G20 Genç Girişimciler Platformu Yönetim Kurulu toplantısına da katılan TÜGİAD heyeti Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Ümit Yalçın ile de görüşme gerçekleştirdi.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber