İngiliz savaş gemisi, Karadeniz'e geçiş için Türkiye'ye bildirimde bulundu

İngiltere'nin en saygın gazetelerinden biri, dün ülkenin mayıs ayında iki tane fırkateyni Karadeniz'e göndereceğini yazmıştı. Bugün bir İngiliz savaş gemisi, mayıs ayında Karadeniz'e geçiş için Türkiye'ye bildirimde bulundu. Türkiye, bildirimi Montrö'ye uygun buldu ve geçişe izin verdi.

İngiltere'nin boğazları kullanarak Karadeniz'e geçirmek için izin istediği savaş gemisi için Türkiye kararını verdi.

İngiltere'nin isteğinin Montrö Sözleşmesi'ne uygun olduğu belirlendi. Geminin Mayıs ayında Karadeniz'e geçişinin beklendiği aktarıldı.

İngiliz medyasında geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde İngiltere'nin Karadeniz'e iki gemi yollama kararı aldığı bilgisi yer almıştı.

Ancak İngiltere tarafından Türkiye'ye yapılan bildirimde bir gemi için izin istendi.

Geçtiğimiz günlerde ABD'de de bölgeye gemi gönderme kararı almış, ancak daha sonra geri adım atmıştı.

İngiltere ise geçtiğimiz haftalarda Ukrayna hava sahasına destek amacı ile Romanya'ya savaş jeti gönderme kararı almıştı.

THE TIMES: F-35'LER HAZIR TUTULACAK

Konuyu haberleştiren The Times gazetesi, detayları şöyle paylaştı:

"İngiliz donanmasından bir Type 45 destroyeri ve bir Type 23 fırkateyni, Mayıs ayında Akdeniz'deki HMS Queen Elizabeth Uçak Gemisi Görev Grubu’ndan ayrılarak İstanbul Boğazı'ndan geçecek ve Karadeniz'e intikal edecek. HMS Queen Elizabeth Uçak Gemisi Görev Grubu'na bağlı F-35B savaş uçakları, gemilerin Rusya tarafından tehditlere maruz kalma olasılığına karşı gemilere destek vermek için hazır bulunacak."

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber