Türk İHA'larını İngilizler böyle övdü: Zırhlı araçlar, Türk İHA'ları karşısında saklanamaz hale geldi

Dünyanın en eski savunma ve güvenlik düşünce kuruluşu, İngiliz Royal United Services (RUSI) Savunma ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün internet sitesindeki bir makalede, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarda elde ettiği başarılara yer verildi. Türk İHA'larının zırhlı araçları saklanamaz bir hale getirdiğine vurgu yapılan makalede, batılı devletlere çağrı yapıldı.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de düzenlenen bir hava saldırısında 27 Şubat gecesi 33 askerimiz şehit olmuştu.

İngiliz savunma ve güvenlik düşünce kuruluşu, Royal United Services (RUSI) Savunma ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün internet sitesindeki bir makalede, Türkiye'nin bu hain saldırının ardından bölgede gerçekleştirdiği operasyonlardaki başarısına yer verildi.

''ESED'İN HESAPLARI GERİ TEPTİ''

Beşşar Esed rejimi yönetiminin açıkça Türk kuvvetlerini bastırmak adına bu operasyonu gerçekleştirdiğine vurgu yapılan makalede, ''Bu muhteşem bir şekilde geri tepen bir hesaptı.'' ifadeleri yer aldı.

''ZIRHLI ARAÇLAR, TÜRK İHA'LARI KARŞISINDA SAKLANAMAZ HALE GELDİ''

Sonraki 48 saat içinde Ankara'nın, İnsansız hava araçları (İHA) ve topçu birlikleri ile Suriye rejim güçlerine saldırdığı, Türk ordusu tarafından yayınlanan görüntülerde, düzinelerce Suriye Ordusu zırhlı aracını yok edildiği ve yüzlerce rejim milisinin öldürüldüğüne vurgu yapan makalede, Türkiye'nin sahip olduğu modern savaş teknolojisiyle artık zırhlı araçların saklanamaz bir hale geldiği belirtildi. 

BATI ÜLKELERİNE ÇAĞRI YAPTILAR

Batı ülkelerinin sahip olduğu tank teknolojisinin savaş alanında artık İHA'lar karşısında çaresiz kalacağına vurgu yapan RUSI, tank üreticilerinin yeni kamuflaj teknolojileri üzerinde çalışma yapmaları gerektiğini belirtti. 

Birinci ve İkinci Dünya savaşlarındaki teknolojilerin bugünkü olası savaş ortamında yetersiz kalacağının da açıkça belirtildiği makalede, gözetim ile keşif varlıklarının ve İHA'ların önemine Türkiye'nin başarısı üzerinden vurgu yapıldı. 

Türkiye’nin yurt içinde üretilen Bayraktar ve Anka İHA'larıyla sağladığı başarının ardından 'alınan ders çok net' ifadelerini kullanan enstitü, karasal teknolojilerin geleceğine ilişkin batılı devletlere öneri ve değerlendirmelerde bulundu.

Yalı Çapkını dizisi 67. bölüm fragmanı yayınlandı! Ferit'in feryadı... Evden kaçtı sahibi dahil 3 kişi yaralandı! O anlar kamerada! Süresiz nafakada alışılmışın dışında karar! Emsal olacak...
Sonraki Haber