İngiliz Nevzat yine iş başında...

Suudi Arabistan sermayesine ait İngiliz medya kuruluşu Independent'ın Türkçe edisyonu manipülasyonlarına devam ediyor. Adıyaman Gerger asıllı "İngiliz Nevzat"ın yöneticisi olduğu internet sitesinde koronavirüs salgınıyla ilgili çirkin algı operasyonları yürütülüyor

Son yıllarda Türkiye'ye karşı husumeti ayyuka çıkan Suudi Arabistan yönetiminin perde arkasında sahibi olduğu İngiliz gazetesi Independent'ın Türkiye'de yayın yapan internet sitesi karanlık odakların toplumu yönlendirme aygıtı olarak kullanılıyor.

Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası'nı hedef alan ve "Kampanyada bir promosyon düşünürler mi, 100 bin lira üzeri verene Beştepe'de Cuma namazı kılma fırsatı gibi?" sözleri ile ulusal destek gören kampanyayı küçümseyen internet sitesi yeni bir çirkinliğe imza attı.

Nevzat Çiçek yönetimindeki Arap sermayeli medya organı son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamaları çarpıttı.

Bakan Koca'nın günlük test sayısına ilişkin yaptığı, "Haftaya 20-25 bin aralığına çok rahat çıkacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki bir hafta 10 gün içinde ise 30 binli rakamları göreceğimizi söylemek istiyorum" açıklaması üzerinden algı operasyonu yürüten Independent Türkçe haberi şu başlıkla okuyucularına duyurdu;

"Sağlık Bakanı Koca: Önümüzdeki bir hafta 10 gün içinde 30 binli rakamları göreceğiz"


Independent Türkçe'nin "hasta sayısının 30 binli rakamlara ulaşacağı" algısı yaratan bu sunumu sosyal medyada sağduyulu vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Independent Türkçe ve yöneticisi Nevzat Çiçek'e söz konusu başlık nedeniyle çok sert eleştiriler yöneltildi.

Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Star TV'nin Sakla Beni dizisinde şok gelişme! İncila ve Naz'a darbe! Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak?
Sonraki Haber