Karagül'den İmamoğlu'nun tehditine tokat gibi cevap!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehir tiyatrolarının Necip Fazıl, Mustafa Kutlu ve İskender Pala’ya sansür uyguladığını yazan Yeni Şafak’ı hedef aldı. Yenişafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise İmamoğlu'nu "Asıl sen kendine çekidüzen ver" diye uyardı.

Ekrem İmamoğlu, şehir tiyatrolarının Necip Fazıl, Mustafa Kutlu ve İskender Pala’ya sansür uyguladığını yazan Yeni Şafak’ı tehdit etti.İmamoğlu, “Hem sahibine, hem genel yayın yönetmenine, oradaki gazetecilere kendilerine çeki düzen vermelerini öneririm” ifadesini kullandı.

İmamoğlu şunları söyledi;

“Bir gazetenin Şehir Tiyatroları ile ilgili 28 Şubat benzetmesi çok gülünç. 30 yıla yakındır yayın hayatında olan, geçmişte gerçekten bazen alıp okuduğum, kendi fikrime uymasa da takdir ettiğim bir gazetenin manşetinde bunu görmek utanç verici. Çok ayıp, yazık. Her şeyden bir şey yakalama çabası. O gazetenin kendine, sahibinden genel yayın yönetmenine çeki düzen vermesini öneririm.

Kendileri ne düşünür bilemem; ama Türkiye’nin yayın hayatı için hem sahibine hem genel yayın yönetmenine, oradaki gazetecilere kendilerine çeki düzen vermelerini, gazeteyi aldıklarında bir de aynaya bakmalarını öneririm. Bunu böyle 28 Şubat gibi manşet atan gazetelerin bence yayıncılık anlayışı ile ilgili sorunları var. İstanbul Şehir Tiyatroları kendi hüviyetine kendi benliğine dönmesi için arkadaşlarıma talimat verdim. Oyunlarla, bu detaylarla ilgilenecek değilim, ben belediye başkanıyım.”

İskender Pala’nın ismini kullanıyorlar. İskender Pala’nın ciddi sayıda kitabını okumuş, kendisi ile münasebeti olan, beğenerek kitaplarını okuyan birisiyim. Bunda sorun yok ki. Yarın oyunu da olur. Başkalarının bir gün sevip bir gün sevmediği insanları, ben her zaman severim, okurum. Sadece bir yaygara çıkartma. Bunu böyle 28 Şubat gibi manşet atan gazetelerin bence yayıncılık anlayışı ile ilgili sorunları var.”

Yenişafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise İmamoğlu'na şöyle cevap verdi;

Ekrem İmamoglu; yenisafak, Sahipleri ve Yayın Yönetmeni "kendilerine çekidüzen versin" demiş. Tehdit etmiş. Doğuş ve Demirören'i tehdit ettiği gibi. Şaklabanlık bir siyaset tarzı değil. Asıl sen kendine çekidüzen ver. "Milli güvenlik sorunu" olmaya doğru gidiyorsun.

Hangi kadrolara akademik personel alınacak? Çöl tozları yeniden geliyor! Resmen çamur yağacak! 9 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı!
Sonraki Haber