İmamoğlu'nun lüks aracının masrafını Beylikdüzü Belediyesi ödedi!

Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ortağı olduğu şirkete ait lüks aracın bakım masraflarını Beylikdüzü Belediyesi’ne ödettiği tespit edildi. Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre müfettişler, 36 bin 500 liralık ödeme için encümenlerin ifadesini aldı.

31 Mart seçimlerinin ardından Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'ndan ayrılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 15 Mayıs'ta ortağı olduğu şirkete ait Mercedes marka VİTO model aracın tamir-bakım ve onarım harcaması olan 36 bin 650 TL'yi Beylikdüzü Belediyesi'ne ödettiği belirlendi.

Kenan Kıran'ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Beylikdüzü'de yaptığı incelemede, 34 LN ... plakalı aracın, İBB Başkanı'nın ortağı olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'ne ait olduğu tespit edildi.

Mülkiye Başmüfettişi A.Y.'nin hazırladığı tutanakta, Beylikdüzü Belediyesi'nin encümen kararına aykırı olarak harcama yaptığına işaret edildi. Müfettişin, belediyenin encümen üyelerinin ifadelerini aldığı da öğrenildi.

Beylikdüzü Belediyesi Eski Encümen Üyesi Nuray Köker, 16 Aralık'taki ifadesinde, "Bakım ile yakıt masraflarının Beylikdüzü Belediyesi tarafından karşılanmak üzere bedel ödenmeksizin kullanılmasının kabulüne ilişkin kararda herhangi bir cezai ve mali sorumluluğumuz bulunmamaktadır" dedi.

Müfettiş tutanağında, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildikten sonra 1 Nisan 2014-12 Şubat 2015 arasında Beylikdüzü Belediyesi Encümen kararı olmadan söz konusu aracın akaryakıt harcamasını da belediyeye ödettiği ifade edildi.

Barış Alper Yılmaz'ı Adana Demirspor maçında izlemeye geliyorlar Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş bekliyoruz "BU YALANIN HESABINI EBEDİ ALEMDE VERECEKSİNİZ"
Sonraki Haber