İmamoğlu'nun danışmanı, personeli "onursuz" olmakla suçladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. personeli 50 kişinin, önceki gün iş akdi gerekçe gösterilmeksizin feshedildi! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim öncesi yaptığı açıklamalara taban tabana zıt bu uygulama kamuoyunda büyük tepki gördü. Ancak CHP'li İBB yönetimi bununla da yetinmedi, işlerine son verilen personeli "Onursuz" olmakla itham etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya AŞ çalışanı çoğu gazeteci 50 kişinin tek tek aranarak "iş akdiniz feshedildi" tebliği ile işlerine son verilmesi büyük yankı uyandırdı.

CHP'li belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, seçim döneminde katıldığı tüm program ve etkinliklerde "Seçildikten sonra kimseyi işinden çıkarmayacağız" açıklaması yapmasına karşın, bu yönde bir tasarruf kullanması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

İşine son verilenler ise, kendilerine gerekçe gösterilmediğini ve haksız işten çıkarmalar olduğunu iddia ederek, İBB binasının önünde basın açıklaması yaptı.

İBB'nin Saraçhane'de bulunan yönetim binası önünde, kovulan personel adına konuşma yapan Mihraban Çetinel, "İBB Medya AŞ çalışanları olarak çalıştığımız süre boyunca işimizin hakkını vererek, alın terimizle üretme gayreti içinde olduk. Modyo TV, İBB TV ve diğer yayın mecralarında İstanbullulara haber ve kültür sanat çalışmaları olmak üzere birçok alanda bilgilendirmelerde bulunduk." ifadelerini kullandı.

Çetinel, "Biz her zaman emekten ve çalışıp üretmekten yana olduk. Haksız ve sebepsiz bir şekilde, bu şekilde işten çıkarılmış olmamızı şiddetle kınıyoruz." dedi.

İBB BASIN DANIŞMANINDAN KOVULAN PERSONELE HAKARET!

Diğer yandan, haksız şekilde işlerinden kovulan personel hakkında bir açıklama da yeni İBB yönetiminden geldi.

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sağ kolu olan basın danışmanı Murat Ongun, Oda TV'ye yaptığı açıklamada, "Daha sonra seçime birkaç gün kala yapılan yüklemeler var, etik değil. Bir diğer öne çıkan husus ise, görevi millete hizmet etmek iken, hakaret etmeyi tercih edenlerle ilgili." ifadelerini kullanarak, personelin siyasi gerekçeler ile işlerine son verildiğini itiraf etti.

Söz konusu personelin seçim önecesinde, Ekrem İmamoğlu’na hakaret ve beddua ettiğini savunan Murat Ongun bununla da sınırlı kalmayarak kovulan personele hakaret etti.

İşten kovulan personeli "onursuz" olmakla suçlayan Ongun şu ifadeleri kullandı;

"Bu galiz hakaretleri yapan, küfürleri eden İBB ve iştiraklerinde çalışan bir kısım kişinin yönetim değişikliği ile onurlu bir şekilde istifa etmeleri gerekirdi. Onurlu bir davranış göremedik."

Dolandırıcılara ve kara para aklayanlara 11 ilde operasyon! Meteorolojiden İzmir için fırtına ve toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden Ankara için fırtına uyarısı!
Sonraki Haber