İmamoğlu'ndan İstanbul Valisi'ne teşekkür, mağdur vatandaşlara özür

Megakentte yaşanan şiddetli kar yağışında gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle eleştirilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya teşekkür eden İmamoğlu, "Kar yağışından mağdur olan vatandaşlarımızı bilerek ve onlardan özür dileyerek, yoğunluğu azalttığımızı dile getirelim" dedi.

İstanbul'da iki gündür etkili olan ve ulaşım ile hayatı durduran yoğun kar yağışının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu basın toplantısı düzenledi.

İmamoğlu belediyenin bütün imkânlarını seferber ettiğini, yolları açmaya çalıştığını buna rağmen mahsur kalan vatandaşlardan özür dilediklerini söyledi.

Şehri kardan temizleme ve yolları açma konusunda başından beri İstanbul Valiliği ile koordinasyon içinde olduklarını ifade eden İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya teşekkür etti ve telefonla iletişimlerinin aksamadığını kaydetti.

İmamoğlu, saat 18.00'den itibaren kar yağışının yeniden yoğun biçimde devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, "Yapılan bütün uyarılara vatandaşlarımızın hassasiyetle uymasını istiyoruz" dedi.

"HALK EKMEK ÜRETİMİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

İmamoğlu şöyle devam etti:

"Halk Ekmek üretimi yoğun şekilde devam ediyor, sevkiyat biraz gecikmekte. Vatandaşlarımız ekmek ihtiyacını büfelerden giderebilir. Su ve doğal gaz kesintisi olmadı. Dün akşamdan itibaren bir yandan yol açmanın yanı sıra vatandaşlarımızın yardımına koştuğumuz hatlar oldu. Sokakta kalan vatandaşlarımızı ağırladık. Başta Bayrampaşa Otogarımız olmak üzere 1500'e yakın yolcuyu ağırlamaktayız. Kumanya, barınma ihtiyaçlarına kadar maksimum duyarlılıkta bulunduk. 65 binin üzerinde kumanya dağıtımı yapıldı. Sokak canlılarına 2 tonun üzerinde kuru mama dağıtıldı.İstanbul'da belki de son zamanlarda görülen en yoğun kar yağışını yaşadık. Tedbirlerimiz daha artmıştır. Bolu civarındaki yolun kapalı olması, TIR'ların dün gece otobanlarda kalması tıkanıklığı büyütmüştür.

TEM Otoyolu'nda Kuzey Çevre Yolu'nda ve D-100 karayolunda aracını bırakmış olan vatandaşlarımızın da araçlarını bu alanlardan almasına müsaade edilecektir. Özellikle bu yolların kapalı olmasına sebep olan araçların alınması görevlilerin işini kolaylaştıracaktırİstanbul'un bir sorumluluk haritası var, birilerine dönük ok fırlatmayı isteyen anlayışları görmüyoruz bile Bütün kamu kurum kuruluşunun, her emekçinin alın terine sağlık.

Sayın Valimize teşekkür ediyorum, her an telefonun ucunda oldu. Sürekli irtibatta olduk. Günün sonunda çok yoğun bu denli kar yağışından yine de mağdur olan vatandaşlarımızın bilerek ve onlardan özür dileyerek, yoğunluğu azalttığımızı dile getirelim."

Görür'den o ilçeye kritik uyarı: Etrafınız deprem kaynağıyla dolu! Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı...
Sonraki Haber