İmamoğlu ile Yavaş arasında gerilim! Askıda fatura kimin fikri?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ihtiyaç sahibi İstanbullular için 'askıda fatura' uygulamasının başlatıldığını açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun büyük şaşalarla sunduğu bu uygulamanın aslında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın fikri olduğu ortaya çıktı. SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, bu durumu öğrenen Yavaş, çok sinirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan ve faturalarını ödeyemeyen kişiler için 'askıda fatura' uygulamasını başlattı.

Uygulamayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tanıtarak "Faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz." dedi.

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, bu durumun Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye arasında gizli bir gerilime neden olduğunu yazdı.

İşte Bozkurt'un kaleminden yaşananlar:

"Son günlerde kulağıma çalınan birkaç söylentiye göre, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye arasında gizli ama bir o kadar da dikkat çekici gerilim olduğu yönünde. Lafı uzatmadan, gerilimin nedenini yazayım: Askıda fatura.

Büyük şaşalarla “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı” şeklinde sunulan askıda fatura uygulamasını (İBB’nin son reklam filmindeki gibi sorayım) kim buldu? Valla kuşların aktardığına göre bu uygulamanın mimarı aslında Mansur Yavaş’mış. Hatta hazırlık için ekibine talimat bile vermiş. Tam o sırada nolmuşsa olmuş ve bazı kuşlar yememiş içmemiş uygulamayı hemen İstanbul’a bildirmiş. İBB’de hızlı bir şekilde “Biz bulduk” diye uygulamayı başlatmış. Hatta Mansur Yavaş’ın İmamoğlu’nun açıklamasını duyunca çok ama çok sinirlendiğini bile duydum.

Ben kuşların yalancısıyım.

Açıklama yaparlarsa o açıklamayı da köşemde yazarım."

26 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İlkbaharın muhteşem lezzeti zeytinyağlı taze bakla tarifi! Kartal'da devrilen hafriyat kamyonunun altında kalan işçi öldü
Sonraki Haber