İmamoğlu BELTUR'larda alkol satışına kapıyı kapattı!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, BELTUR'larda alkol satışı yapılmasına yönelik tartışmalara son noktayı koydu. Seçmenlerinden bu konuda yoğun talep gelmesine karşın BELTUR'da içki satılması önerisine destek vermeyen İmamoğlu, "İçki uygun değil" dedi. LGBT bireylere ilişkin görüşleri de sorulan İmamoğlu konuya "genel kavramla baktığını" söylemekle yetindi...

This browser does not support the video element.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Müze Gazhane'de, 28. İstanbul Caz Festivali kapsamında 17 Eylül tarihinde düzenlenen Nils Frahm etkinliği tartışmalara neden oldu.

Belediyeye ait tesiste içki satışı yapılması sonrasında İmamoğlu'na muhafazakar çevrelerden eleştiriler gelirken, CHP'li başkanın seçmenlerinden ise BELTUR'larda da alkol satışı yapılması yönünde talepler dile getirildi.

İBB iştiraki BELTUR'larda alkol satışı yapılması konusundaki taleplere son noktayı katıldığı Youtube yayınında koyan İmamoğlu, seçmenlerini üzecek açıklalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu bu taleplere olumlu yanıt vermedi ve şu ifadeleri kullandı; "BELTUR'larımız kendi menüsü, makul yeme içme biçimi içerisinde... Belki alkol uygun değil ama yarın belki çok turistik bir alan üretirsiniz, çok özel alanlar üretirsiniz, bu alanlarda bu mümkün olalibir mi, olabilir."

Mevcut BELTUR'ların içki satışı için elverişli olmadığını dile getiren İmamoğlu şöyle devam etti;

"Şu anki kafaterya biçiminde belki içki uygun değil ama başka bir yerde, başka bir alanda, başka bir özel noktada, başka bir şey üretilebilir ama bu mesele, mesele değil. Basit basit işlerin peşinde koşacak bir ülke asla olamayız, bu işleri unutmalıyız gerçek sorunlarla uğraşmalı ve çözüm bulmalıyız."

LGBT BİREYLERE BAKIŞI

Ekrem İmamoğlu kendisine yöneltilen "Onur Günü'nde LGBT'lere destek mesajı paylaşır mısınız, twit atar mısınız?" şeklindeki soruya da yuvarlak cevaplar verdi.

LGBT konusuna "genel" baktığını belirten İmamoğlu şunları kaydetti;

"Birçok konuda, LGBT'li vatandaşlarımız konusunda da sözlerimi söyledim. Kadınlar Günü'nde de bir annenin mesajı üzerinden cevaplarımı verdim, burada da veririm. Ben olaya şöyle bakarım, insan hakları insanların kendi öz düşünceleri karaları yani zaten evrensel hukuk bize bunu işaret ediyor. Aynı hukuk bizim hukukumuzda da var, bunun uygulanıp uygulanaması... Dolayısıyla LGBT vatandaşların orada yürüyüş hakları vardır, bunu verilmesi gerekiyor verilmiyor mercisi ben değilim...

Şiddet gördükleri zaman şimdiden kınıyorum, o gün de kınarım hiçbir şiddeti kabul etmeyiz. Öğrenciye şiddeti de kabul etmeyiz, yaşam biçiminde dolayı hiç ama hiç... Ben genel kavramla baktığımızda daha kolay çözüm bulacağımız düşünüyorum."

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?