İlyas Tüfekçi'den Fatih Terim'e manidar geçmiş olsun mesajı

Türk futbolunun önemli isimlerinden İlyas Tüfekçi, koronavirüs testi pozitif çıkan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim için geçmiş olsun mesajı yayınladı. Uzun süredir ALS hastalığıyla mücadele eden Tüfekçi, daha önce Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yakın arkadaşı Fatih Terim'e sert sözlerle sitem etmişti.

A Milli Futbol Takımı, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcusu olan İlyas Tüfekçi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, Fatih Terim için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

TÜFEKÇİ’DEN TERİM'E MANİDAR MESAJ

Tam 6 yıldan beri, ALS hastalığı ile mücadele eden, ”Küçük Dev Adam” lakaplı İlyas Tüfekçi, paylaşımında “Sen bana 6 yıldır 1 geçmiş olsun diyemedin.Ama ben sana Allah’tan acil şifalar diliyorum Fatih Terim... Allah yardımcın olsun.” ifadelerini kullandı.

YAZI VE FOTOĞRAF İLE KIRGINLIK MESAJI VERDİ

Tüfekçi mesajında, “Ama ben sana Allah’tan acil şifalar diliyorum Fatih Terim...” yazdıktan sonra üç nokta koyarak, kırgın olduğunu da belli etti. Tüfekçi, A Milli Takım’da oynadıkları sırada çekilmiş olan bir fotoğrafı da söz konusu paylaşımda kullandı.

KENDİSİNİ ARAMAYANLARA VERYANSIN ETMİŞTİ

Galatasaray ve Fenerbahçe’de yıllarca forma giyen Tüfekçi’ye 6 yıl önce ALS teşhisi konuldu. 

”Küçük Dev Adam” 2 yıldan beri yürüyemediğini ancak yapılan tedaviler ile son günlerde ayaklarını oynatabildiğini belirtiyor. Tüfekçi, bir röportajında, kardeşi gibi gördüğü Terim ve Galatasaray Başkanı Cengiz'e kendisini aramadıkları gerekçesiyle veryansın etmişti.

İLYAS TÜFEKÇİ’NİN HASTALIĞI NE?

Türk takımlarının yanısıra Alman devi Hertha Berlin'de de forma giyen Tüfekçi'ye bundan 6 yıl önce ALS teşhisi konuldu.

İLYAS TÜFEKÇİ KİMDİR?

İlyas Tüfekçi, 3 Şubat 1960 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babasının adı Adnan Tüfekçi’dir. İlkokulu bitirdikten sonra babası Almanya’da kaynakçı olarak çalışmak üzere 1971 yılında ailece Almanya’ya gittiler. Almanya’da ortaokula giderken futbola başladı. Kerim Tüfekçi adında bir abisi vardır. İlyas Tüfekçi, Almanya'da keşfedilip ardından Türkiye' ye getirilen oyuncular jenerasyonunun ilk futbolcularından biri olan İlyas, VFB Stuttgart ve Schalke 04 formaları altında gösterdiği performansla A Milli takıma yükselmiş, ay-yıldızlı formayla attığı bütün golleri Fenerbahçe'de oynarken atmıştır.

FENERBAHÇE’DE UNUTULMAZ ZAFERLERE İMZA ATTI

1984 yılında Fenerbahçe’ye transfer olmuş Bordeaux zaferinin kadrosunda da yer almıştır. 1986 senesinde Fenerbahçe ile anlaşamamış Jupp Derwall yönetimindeki Galatasaray’a transfer olmuştur. Burada da başarıdan başarıya koşan İlyas, Galatasaray’ın 1988-1989 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale yükselmesinde pay sahibi olmuştur. İlyas Tüfekçi, toplamda 28 kez milli takımlarda oynamıştır. 1992 yılında Zeytinburnuspor’da oynarken sezon sonunda aktif futbol hayatından çekilmiştir. 1993 yılında Macaristan’da Budapeşte üniversitesinde uluslararası teknik direktörlük kursunu bitirdi. 1994 yılından 2010 yılına kadar çeşitli kulüp ve liglerde teknik direktörlük yaptı.

ALS İLE MÜCADELESİ 6 YILDAN BERİ SÜRÜYOR!

Tüfekçi, 2010 yılı mayısından iten TFF maç ve oyuncu izleme antrenörü olarak milli takımlarda görev yaptı. İlyas Tüfekçi’nin dizi oyunculuğu yapan İlkin Tüfekçi adında bir kızı vardır. İlyas Tüfekçi’ye 2013 yılında Motor Nöron (Motor nöron hastalığı ALS hastalığının da bağlı olduğu beyinden sinirlere giden iletişimdeki arızadan dolayı kaynaklanan bir hastalık) teşhisi konuldu.

İLYAS TÜFEKÇİ’NİN KARİYERİ

Profesyonel Futbol Kariyeri :

1975 - 1979 - Hertha BSC
1979 - 1979 - Hertha BSC U19
1979 - 1980 - Stuttgart II
1980 - 1982 - Stuttgart
1982 - 1983 - Schalke 04
1983 - 1986 - Fenerbahçe
1986 - 1990 - Galatasaray
1990 - 1992 - Zeytinburnuspor

Teknik Direktör Kariyeri :
1993 - 1994 - Karabükspor (antrenör)
2002-2003 - Göztepe

Dolarda kademeli yükseliş devam ediyor! İşte güncel döviz kurları İtalya'da şampiyon Inter oldu! Hakan Çalhanoğlu için bir ilk Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu!
Sonraki Haber