CHP'nin algısını tek başına darmadağın etti

Halk TV ekranlarında "128 milyar dolar kaybolmaz." diyen CHP'nin ekonomist Milletvekili İlhan Kesici, daha sonra tam tersi açıklama yapsa da CHP'lilerin tepkisini çekmeye devam etti. Konuyu bugünkü köşe yazısında ele alan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan "Büyüyü bozdunuz, sihri kaçırdınız, sürüp giden algıyı darmadağın ettiniz vallahi." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin Halk TV ekranlarında söylediği "128 milyar dolar kaybolmaz. Girersiniz Merkez Bankası bilançosuna. Okumayı bilen insan açar internet sayfasını dolar alımları satımları nasıl olmuş, ne zaman olmuş, kaçtan almış, kaçtan satmış görülür. Her iş kayıt altındadır, bu devletin kayıtlarında mutlaka vardır." sözleri çok konuşuldu.

Daha sonra Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kesici, 'kaybolmaz' dediği 128 milyar doların nerede olduğunu sorguladı. Kesici, durumu kurtarmaya çalışsa da eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulamadı.

"ALGIYI DARMADAĞIN ETTİNİZ VALLAHİ"

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında "E şimdi hükümet tarafı... “128 milyar dolar nerede” diye soran CHP’lilere... “İlhan Kesici’ye sorun, o biliyor” derse... Ne olacak? Ne yaptınız İlhan Bey? Büyüyü bozdunuz, sihri kaçırdınız, sürüp giden algıyı darmadağın ettiniz vallahi." dedi.

Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"CHP, ne güzel bir şey tutturmuştu!

“128 milyar dolar nerede” diye...

*

128 milyar doların hortumlandığı algısı yaratılıyordu.

Ve bu algı, zihinlere kazınıyordu.

*

İşgüzar kamu görevlileri, asılan pankartları polis ve zabıta marifetiyle anında engelleyerek...

Ne yaptınız İlhan Bey


Bu algının daha da pekişmesine olağanüstü katkı sunuyorlardı.

*

Derken... Birden...

CHP’li İlhan Kesici, üstelik CHP’ye yakın bir TV kanalında...

Bütün sihri bozan bir çıkış yapıverdi.

*

“128 milyar dolar kaybolmaz” dedi. “Okumayı bilenler girerler Merkez Bankası bilançosuna, ne olup bittiğini görürler” dedi. “Her şey kayıt altındadır. Devletin kayıtlarındadır” dedi.

Dedi de dedi yani.

*

E şimdi hükümet tarafı...


“128 milyar dolar nerede” diye soran CHP’lilere...

“İlhan Kesici’ye sorun, o biliyor” derse...

Ne olacak?

*

Ne yaptınız İlhan Bey?

Büyüyü bozdunuz, sihri kaçırdınız, sürüp giden algıyı darmadağın ettiniz vallahi."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

“Bayan Lieser'in Portresi” adlı tablo 32 milyon dolara alıcı buldu Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu DSP'li Aksakal ile DEM Partili Sakık'ın tartışması bahçeye taştı
Sonraki Haber