İlacın tüm stoğunu Trump aldı

Koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık sistemi kötü bir sınav veren ABD'den yeni bir hamle geldi. Hala günlük binlerce vakanın olduğu ABD, virüsün tedavisinde kullanılan 'Remdesivir' isimli ilacın tüm stoğunu bitirdi. İngilizlere göre, diğer ülkeler bu nedenle 3 ay ilaca ulaşmakta güçlük çekecek

İddia, İngiliz The Guardian gazetesinde yer aldı. Gazetenin haberine göre, Trump yönetimi yaklaşık 500 bin doz "Remdesivir" satın aldı.

Bu ilacı üreten firmanın temmuz ayı kapasitesinin tamamına, ağustos ve eylül üretim kapasitesinin de yüzde 90'ına denk geliyor.

3 AY SIKINTI YAŞANABİLİR

Gazete bu durumun ilaca ihtiyaç duyan diğer dünya ülkelerinin üç ay boyunca ilaca ulaşamayacağı anlamını taşıdığını öne sürdü.

 VİRÜSÜN ÇOĞALMASINI ENGELLİYOR

Ebola için geliştirilen antiviral ilaç, virüsün hücre içinde üremek için ihtiyaç duyduğu bir enzimi hedef alarak virüsün çoğalma yeteneğini sekteye uğratıyor.

Bakan Fidan Hollandalı mevkidaşı ile görüştü CHP'de torpil atamaları hız kesmeden devam ediyor! Günlük burç yorumları 20 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor?
Sonraki Haber