İkinci gönüllü aşılama Kocaeli Üniversitesi'nde başladı

Çin'de geliştirilen aşının Hacettepe Üniversitesi’nde gönüllü olarak uygulanmaya başlanmasının ardından aşının uygulanacağı ikinci adres Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi oldu. Faz 3 klinik araştırmalarında ikinci gönüllü aşılamaları Kocaeli'de günde 10 kişiye yapılacak.

Çin'de geliştirilen aşının Türkiye'de başlayan Faz 3 klinik araştırmalarında ikinci gönüllü aşılamaları, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başladı. Günde 10 gönüllüye aşı yapılacağı belirtildi.

KOÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sıla Akhan, Çin'den gelen aşının denemelerine ilişkin bilgi verdi.

Aşı çalışmalarının salgının gidişatını değiştirecek çalışmalar olduğunu belirten Akhan, o yüzden sonuçlarını heyecanla beklediklerini söyledi. Akhan, dünyada çeşitli aşı çalışmaları bulunduğunu ve bunlardan birinin de Çin'den gelen aşı olduğunu dile getirerek, bunun denemelerinin Türkiye'de birçok merkezde başlayacağını kaydetti.

GÜNDE 10 GÖNÜLLÜ

Aşı denemelerine ilk olarak Hacettepe Üniversitesinde başlandığını hatırlatan Akhan, "Biz de ikinci merkez olarak başladık ve gönüllü esasına dayanıyor. Bugün Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Hüsnü Efendi gönüllü oldu. Diğer doktor arkadaşlar arasında gönüllüler var. Her gün 10 gönüllü şeklinde devam edeceğiz." diye konuştu.

ÖNCESİNDE TEST YAPILIYOR

Prof. Dr. Akhan, gönüllü olacak kişilerin daha önce Kovid-19'a yakalanmamış olması gerektiğini ve bu yüzden öncesinde test yaptıklarını anlatarak, "Önce PCR ve antikor testi yapıyoruz. Uygunlarsa yaşları da 18-59 arasındaysa sağlık çalışanlarının hepsine yapabiliriz. 14 gün sonra bir doz aşı daha var ve ondan sonra takipleri var bu kişilerin." ifadelerini kullandı.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler... Erdoğan'a hakaret eden Salkım'ın ATV'de dizideki rolü gündem oldu!
Sonraki Haber