İkinci doz aşı randevuları ertelenecek mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu, Prof. Dr. Uğur Şahin'i ağırladı. Yapılan görüşmeden aşı takviminin değişmesi çıktı. Biontech aşılarının doz arası 6-8 hafta olarak yeniden düzenlenecek.

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugünkü toplantısında Prof. Dr. Uğur Şahin ile görüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Şahin'den aldıkları görüş sonucu Biontech aşılarının doz arasının 6-8 hafta olarak yeniden düzenleneceğini duyurdu.

Bakan Koca konuyla ilgili şunları söyledi: "Haziran ayı ile birlikte Biontech aşısının da teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Bugün yaptığımız Bilim Kurulu toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir."

Bu açıklamayla Biontech aşısının ilk dozunu olanların ikinci dozları 28 gün sonra yapılmayacağı belli oldu. Bu aşının birinci dozunu olup 28 gün sonrası için ikinci doz randevusu alanların işlemleri ertelenecek. Bu kişilere SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Hyalüronik Asit nedir? Niçin kullanılır? Carlo Ancelotti Arda Güler'in dakika almayı hak ettiğini söyledi Mücahit Birinci'den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a istifa çağrısı
Sonraki Haber