İki kişilik kahvaltı 829 TL, gecelik pansiyon 30 bin TL!

Korona pandemisi nedeniyle geç açılan turizm sezonunda işletmeciler gelir kayıplarının faturasını vatandaşa kesiyor! Turizm bölgelerinde fahiş fiyatlar uygulandığına yönelik şikayetler her geçen gün artarken, sosyal medyada "1 Alaçatı lirası = 20 TL, 1 Bodrum lirası = 15 TL" şeklinde espriler yapılmaya bile başlandı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil sezonu da açıldı. Koronavirüs salgınına rağmen bayram tatilinin de etkisiyle büyük rağbet gören turizm bölgeleri adeta doldu taştı.

Geç açılan sezon nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken işletmeciler ise çareyi fiyatları arttırmakta buldu. Ancak artan fiyatlar vatandaşın tepkisine neden olurken "Gelir kayıplarının faturası halka kesiliyor" yorumları yapıldı.

"BAYRAM KAZIĞI"

Takvim'den Ufuk Özcan da turizm bölgelerinde yaşanan fiyat artışlarına isyan etti.

"Kurban Bayramı'nın gelmesi ile birlikte Bodrum ve Çeşme plajları doldu taştı. Her ne kadar bu bölgelerdeki pahalılıktan şikayet etsek bile hangi mekanı arasam boş yer bulmak imkansız" diyen Özcan sözlerine şöyle devam etti;

"400 TL'lik butik oteller fiyatlarını 700 TL'ye çıkartırken; Bodrum'da geceliği 5 bin TL'den başlayıp 30 bin TL'ye çıkan oteller mevcut. Tabii bayram olunca beach fiyatları da neredeyse yüzde 50 zamlanmış durumda. Normal günde Çeşme'de 50 TL ile 250 TL olan giriş ücretinin 500 TL'ye kadar çıktığını öğrendim. Bin TL'lik şezlong fiyatıyla olay olan Bodrum'da ise bir locanın fiyatı 10 bin TL'ye kadar çıkmış.

Alaçatı'da katıldığı bir plaj partisinde loca için 3 bin TL'ye anlaşan bir arkadaşıma eğlence sonunda 5 bin TL hesap gönderilmiş. Normalde anlaştığın fiyatın içinde alkol harici, su, soda ve alkolsüz içecekler de olur ve bunlara hiçbir mekan para almaz. Ama bazı mekanlar bayram yoğunluğu nedeniyle müşterilerini kazıklamaya başlamışlar. Mekan yetkilileri; 3 bin TL'lik fiyatın içine su, soda ve enerji içeceğini hesaba sonradan dahil ederek eğlence sonu 5 bin TL'yi arkadaşıma ödettirmiş. Yani anlayacağınız, kazıklamak isteyen 'bayram-seyran' dinlemiyor…

BODRUM ATEŞ PAHASI

İstanbul'daki Bebek Otel, iki kişilik kahvaltı için 829 TL istedi. Tatil cenneti Bodrum'daki yarım pansiyon otel fiyatları dudak uçuklattı. En ucuz oda 11 bin TL, en pahalı odal ise 30 bin TL'ydi..."

Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor! A. Demirspor - Galatasaray | İkinci yarı oynanıyor Tahkim Kurulu'dan, F.Bahçe'nin Süper Kupa cezasına ilişkin yeni karar!
Sonraki Haber