İhtiyaç sahipleri için hesaplandı! Ocak ayında aile destek ödemesi ne kadar ödenecek?

Asgari ücret zammı ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ödenen destek ödemeleri yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen Aile Destek Ödemeleri ne kadar oldu?

Yeni yılda asgari ücrete yapılan yüzde 54,5 oranında zamla birlikte pek çok ödeme tutarı artırıldı. Bu anlamda ihtiyaç sahiplerine yapılan ve ödenecek tutarın hesaplanmasında asgari ücretin kullanıldığı pek çok ödemenin de rakamları güncellendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen Aile Destek Ödemeleri, asgari ücret 2023 yılı zammı ile birlikte artırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından ödemelerin Ocak ayının ilk haftasından önce yatırılacağının duyurulması ile birlikte Ocak ayında ne kadar Aile Destek Ödemesi alınacağı merak edilir oldu. Ocak 2023’te Aile Destek Programı ödemeleri ne kadar yatırılacak?

3 MİLYON HANEYE 3,8 MİLYAR TL ÖDEME YAPILACAK

Bakan Derya Yanık, 29 Aralık Perşembe günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Aile Destek Ödemelerinin ne zaman ödeneceğine ilişkin merak edilen soruyu yanıtladı. Bakan Yanık, ödemelerin Ocak ayının ilk haftası ile birlikte ödeneceğini söylerken, toplamda 3 milyon haneye 3,8 milyar TL ödeme yapılacağı bilgisini paylaştı.

2023 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Aile Destek Ödemelerinin yapılacağına ilişkin Bakan Derya Yanık tarafından açıklama yapılırken, ödemelerin güncellenip güncellenmeyeceğine ilişkin bilgi paylaşımı yapılmadı. Geçtiğimiz yıl 850 TL ila 1.250 TL arasında yapıla ödemelerin bu yıl ne kadar ödeneceği henüz açıklanmadı.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

Bakan Derya Yanık’ın açıklaması ile birlikte Ocak ayının ilk haftalarına Aile Destek Ödemelerinin yapılacağı kesinleşmiş oldu. Ödemelerin yapılıp yapılmadığına ilişkin kesin bilgi alınması içinse aile destek ödemesi sorgulama yapılması gerekiyor.

Aile destek ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. e-Devlet’ten faaliyet gösteren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfası altından gerçekleştirilen sorgulama işleminde “Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama” sekmesi kullanılıyor. e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama e-Devlet şifresi gerekmekte olup, şifreniz yoksa 2 TL işlem ücreti karşılığında en yakın PTT şubesinden şifrenizi temin edebilirsiniz.

Yedi ilde DEAŞ'a yönelik BOZDOĞAN operasyonu Meteorolojiden Ankara için yağmur, fırtına ve toz taşınımı uyarısı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber