İhtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlara 1.997 TL yaşlı aylığı veriliyor! İşte Malatya yaşlı aylığı başvurusu...

Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "sosyal yardım projeleri" çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, sosyal güvencesi olmayan, Malatya'da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara 2023 dönemi için aylık 1.997 TL yaşlı aylığı ödemesi yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan ve ev geçindirmek için yeterli düzeyde maddi kazancı olmayan vatandaşlara para desteği sağlıyor. Diğer taraftan sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar da unutulmadı... 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal güvencesi olmayan ve geçim sıkıntısı çeken 65 yaş üstü vatandaşlara 2023 dönemi için 1.997 TL yaşlı aylığı veriyor.

MALATYA AİLE BAKANLIĞI YAŞLI AYLIĞI BAŞVURUSU HAKKINDA BİLGİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı aylığı, sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.833,45-TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan yardımlardır. 

YAŞLI AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı aylığına T.C. kimlik kartınızla başvuru yapabilirsiniz. Ek olarak, E-Devlet sistemi üzerinde de arama bölümüne "Sosyal yardım" yazarak ilgili sekmeye ulaşıp sosyal yardım programları çerçevesinde başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor! A. Demirspor - Galatasaray | İkinci yarı oynanıyor
Sonraki Haber