İHA'nın Suriyeli haberi tepki topladı

Türkiye'nin batı sınırından çıkış yaparak yeni bir yaşam umuduyla Avrupa'ya gitmeye çalışan mülteciler günlerdir Yunanistan güvenlik güçlerinin sert müdahalesi ile karşı karşıya... Diğer yandan bu mülteci dramına bir Türk haber ajansının duyarsız yaklaşımı da tuz biber ekti! İHA'nın "Meteorolojiden mültecilere sevindiren haber" başlıklı haberi "Biz ne zaman bu kadar duyarsızlaştık!" dedirtti...

İdlib'de 34 Türk askerinin Esed rejimi güçleri tarafından alçak bir saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından Suriye'de yeni bir döneme girildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib bölgesinde "Bahar Kalkanı" operasyonunu başlatırken Suriye rejimi ordusuna çok ağır darbeler indirildi.

Bölgede çatışmaların şiddetlenmesi ve yeni bir göç dalgasını tetiklemesi üzerine Türkiye bu yükü artık daha fazla taşıyamayacağını dünya kamuoyuna ilan ederek, ülkedeki göçmenlerin Avrupa'ya geçişini engellemeyeceğini duyurdu.

Bu resmi açıklamanın hemen ardından ise göçmenler akın akın Edirne'deki sınır kapılarına hareket etti.

Ancak Türkiye'nin bu haklı ve stratejik kararı zaman zaman konunun istismarını da beraberinde getirdi. Medyada yer alan kimi haberlerde bazı taksicilerin göçmenleri 4 bin dolar gibi fahiş ücretler karşılığında Edirne’ye götürdüğü yönünde bilgiler yer aldı.

TÜRK HABER AJANSINDAN TEPKİ TOPLAYAN SURİYELİ "HABERİ"

Diğer yandan göçmenlerin istismarı sadece maddi rant sağlamak isteyen çevrelerle sınırlı kalmadı. Bazı medya mensupları da bu duyarsızlığa yayınladıkları haberler ile alet oldu.

İhlas Haber Ajansı'nın bugün abonelerine servis ettiği "Meteorolojiden mültecilere sevindiren haber" başlığını taşıyan "haber" de bunlardan birisiydi...

Metinde yer verilen, "Mültecilerin Avrupa’ya gidişlerine yönelik sınır kapılarının açılmasının duyulması üzerine, kıyılara akın eden mülteciler için meteorolojiden sevindirici haber geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hafta boyunca denizlerde sakin bir havanın olacağı belirtildi." ifadeleri ile çok ciddi riskler taşıyan bu yolculuk, adeta turistik bir "Disneyland" gezisi gibi sunuldu.

YUH SİZE!

İlgili "haberde" çok daha vahim ve tepki toplayan ifadeler de yer buldu. Meteoroloji'nin verdiği bilgileri Suriyeli mültecilerin yeni bir yaşam umudu ile yaptığı ve çok acı sonuçlar da doğurabilen yolculuk üzerinden karikatürize ederek sunan ajans, ilgili metne şu ifadeler ile devam etti;

"Türkiye'nin mültecilerin sınırdan geçişlerini engellemeyeceğini açıklamasının ardından başta Suriyeli olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen binlerce mültecinin, Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçişleri devam ediyor. Zaman zaman olumsuz hava koşulları ve denizdeki fırtınadan olumsuz etkilenen mülteciler geçişler için hava meteorolojik verileri dikkatle takip ederken bugünkü tahminler mültecileri sevindirdi.

Ege Denizi üzerinden geçiş yapan mülteciler için bu hafta karada ve denizde hava şartlarının gayet uygun olacağı görülürken, Aydın ve çevresinde en düşük hava sıcaklığının 9 derece olacağı, sıcaklıkların 22 dereceye kadar yükseleceği belirtildi. Öte yandan, denizlerde de hava sıcaklığının yüksek, rüzgarın şiddetinin oldukça düşük olduğu yönündeki meteorolojinin tahmin açıklamaları en çok mültecileri sevindirdi."


Eylem Tok olayına Kızılcık Şerbeti dizisinde mesaj verildi! Arda Güler sahneye çıktı, Real Madrid tarifeyi açtı! Ünlü komedyen Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz'a sivri dilli cevap
Sonraki Haber