İftar ve sahurda ne yemeli, nelerden uzak durmalısınız? İşte uzmanından öneriler...

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin başında beslenme, sıvı alımı ve uyku düzeni geliyor. Ramazanda bunlara dikkat göstermenin önemine dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Gökçen Garipoğlu, "Yeterli sıvı, protein, vitamin ve minerali almak için süremiz kısıtlı, o nedenle mutlaka sahur yapılmalıdır. Sahurda özellikle karbonhidrat içeriği yüksek hamur işlerinden uzak durmak gerekir. Bu besinler acıkmaya da yol açacağı için oruç tutmayı da zorlaştırır." uyarısında bulundu.

Sahurda mutlaka kahvaltılık tüketin
Sahurda kahvaltı tarzında beslenmenin ideal olduğuna vurgu yapan Dr. Gökçen Garipoğlu, "yumurta ve az tuzlu peynirler protein içeriğiyle hem bağışıklık için önemli hem de gün boyu tok kalmamızı da sağlar. Beraberinde tüketilecek bol miktarda yeşillik, söğüş sebzeler C vitamini ihtiyacımızı karşılamaya yardımcı olur. Ceviz, az tuzlu zeytin sağlıklı yağ içerir ve tok tutucudur. Ekmek olarak tam tahıllı ekmekleri tercih etmek yine tok tutacağı gibi bağırsak hareketlerini de düzenler...

Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? Mehmet Büyükekşi'den flaş Ali Koç açıklaması: "U19 tehdidini yaptı"