İftar İçin Parmak Yedirtecek Şerbetli Tatlı Tarifi! Bu Tarif İle Evdekilere Sürpriz Yapın

B tatlı tarifini daha önce hiç denemediniz. Yediğinizde ağzınızda kalacak tadı asla unutamayacaksınız. İşte o muhteşem tarif.

Hepimiz iftarda hangi tatlıyı yapsam diye düşünmeden edemeyiz. İftar sofralarımızı süsleyen, parmak yedirten şerbetli tatlılar ile evdekilere sürpriz yapmak çok basit. Bu basit tatlı malzemeleri hemen hemen hepimizin evinde bulunan malzemelerdir. Gelin o tatlıyı hep birlikte inceleyelim.

 

Parmak Yedirten Şerbetli Tatlı Tarifi Malzemeleri

Derin bir kaba 1 su bardağı irmik alalım.

Üzerine bir su bardağı un

1 adet yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Az miktarda eritilmiş tereyağı

Yarım bardak sıvı yağ

1 adet vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 adet portakal kabuğu rendesi ( isteğe bağlı)

Yaptığımız tatlıyı bulamamız için ihtiyacımız olan sadece 3-4 yemek kaşığı irmiktir.

Şerbeti için

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

5 damla limon suyu

Bu basit malzemeler ile yapacağımız şerbetli tatlı iftar sofralarımızı süsleyecektir. Evdeki sevdiklerimize yapacak olduğumuz en güzel tatlı budur. Şimdi de bu tatlımızın nasıl yapıldığına bakalım.

Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılış

İlk olarak şerbetli tatlımızın için şerbeti hazırlayalım. Şerbet için gerekli olan malzemelerden şekeri bir kaba aldıktan sonra üzerine 2 su bardağı suyu ilave edelim. 5 damla limon suyunu da ekledikten sonra ocakta kaynayana kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Daha sonra ise şerbetli tatlımızın hamurunu yapmak için işe koyulalım.

Yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve erittiğimiz tereyağını derin bir kaba alıp güzelce çırpalım. Hamurun oluşması için gerekli olan malzemeleri de ekleyerek devamlı karıştıralım. Elimizde güzel bir şekilde hamurumuzu yoğuralım.

Hamurdan ceviz şeklinde parçalar alarak elimizde yuvarlıyoruz. Aldığımız bu ceviz büyüklüğündeki hamurumuzu 3-4 yemek kaşıklık irmiğe bulayalım. Ardından da kağıt serili olan tepsiye buladığımız hamurlarımızı güzel bir şekilde dizelim.

Önceden ısıtılmış olan 190° fırında pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 35 dakika sonra istediğimiz gibi kızaran hamurumuzu alıyoruz. Sıcaklıkları gittikten sonra üzerine güzel bir şekilde hazırlamış olduğumuz soğuyan şerbetimizi dikkatli bir şekilde döküyoruz. Şerbetin bütün yuvarlaklar üzerine gelmesi çok önemlidir.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber