Huzurevleri bayramda ziyarete açık mı? Anneler Günü'nde Huzurevlerine çiçek, hediye gönderilecek mi?

Huzurevleri bayramda ziyarete açık mı? Huzurevlerinin ziyarete açık olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Salgın nedeniyel en riskli gurpta bulunan yaşlıların bakım evleri olan huzurevlerinin normalleşme sonrası ziyarete açılıp açılmaması ile ilgili Bakan Zehra Slçuk'tan son dakika açıklaması geldi. Peki anneler gününde huzurevleri ziyarete açık mı, huzurevlerine çiçek, hediye gönderilebilecek mi? Detaylar haberimizde...

Bakan Zehra Selçuk'tan huzurevleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Salgın nedeniyle birçok sektör ve kurum kapılarını kapatmıştı. Restoranlar, berberler, kuaförler, spor salonları... Huzur evleri de bunlardan biriydi. Normalleşme sonrası huzurevlerinin ziyaret alıp almayacağı merak konusu olurken vatandaşlar huzurevi ziyaretlerini araştırmaya başladı. Peki huzurevleri ziyaret açık mı, huzurevlerine çiçek, hediye gönderilebilecek mi? anneler gününde huzurevleri ziyarete açık mı? Detaylar haberimizde...

HUZUREVLERİ ZİYARETE AÇIK MI?

Bakan Zehra Selçuk, huzuevlerine ziyaret için son dakika açıklaması yaptı. Fiziki ziyaretlerin yerine yaşlılarımızı, büyüklerimizi dijital ziyaret edebileceğimizi söyleyen Selçuk, Bayram'da huzurevi ziyaretlerine yönelik çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

ANNELER GÜNÜ'NDE HUZUREVLERİ ZİYARET EDİLEBİLECEK Mİ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kuruluşların ziyaret yasağının bulunduğu ve personelin giriş çıkışlarının da gerekli sağlık taramaları yapılarak gerçekleştirildiği örnek gösterilerek, "10 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü ve 23-24-25 Mayıs'ta kutlanacak Ramazan Bayramı dolayısıyla huzurevleri ile engelli bakım merkezlerine yönelik ziyaret talepleri kabul edilmeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

"HEDİYE VE ÇİÇEK DE GÖNDERİLMEMESİ GEREKMEKTEDİR"

Kuruluşlara virüs taşıma ihtimali nedeniyle her türlü ürün girişinin bir risk teşkil ettiği bildirilen açıklamada, "Bundan ötürü kuruluşlarımıza hediye ve çiçek de gönderilmemesi gerekmektedir" denildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan söz konusu açıklamada huzurevlerinin dijital ziyaretlere açık olacağı belirtilerek, şunları kaydedildi:

"Büyüklerimizin yakınlarının ve ailelerinin belirlenen kurallara gereken özeni göstereceğine inanıyor, milletimizin kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı ve yakınlarını dijital ortamda görüntülü arayarak sürece destek vereceğini düşünüyoruz. Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk'un da ifade ettiği üzere, Huzurevlerimiz bu bayram, fiziki ziyaretlere kapalı; dijital ziyaretlere açık olacak."

Arda Güler sahneye çıktı, Real Madrid tarifeyi açtı! Ünlü komedyen Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz'a sivri dilli cevap Türkiye F-16'ları ne zaman teslim alacak?
Sonraki Haber