Hüseyin Gülerce, Merdan Yanardağ'ın Osmanlı hanedanı ile ilgili sözlerini yorumlarken öyle bir kelime kullandı ki...

Hüseyin Gülerce, Merdan Yanardağ'ın Osmanlı hanedanı ile ilgili sözlerini yorumlarken ağzını bozdu. "Biri çıkıp Merdan Yanardağ'a pezevenk dese yanlış anlaşılabilir ama yanlış anlamamak lazım çünkü pezevenk, Azerbaycan'da iri yarı anlamına gelir" dedi.

Beyaz TV canlı yayınında RTÜK'lük ifadeler kullanıldı.

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın şiirin arkasına sığınarak Osmanlı hanedanına hakaret etmesini yorumlayan Hüseyin Gülerce şu ifadeleri kullandı: 

Yanardağ, şiirin arkasına saklanıyor, "Bugünkü manada değil" diyor. Şimdi birisi de bu iri görüntüsünden dolayı Merdan Yanardağ'a pezevenk dese, yanlış anlaşılabilir. Bugünkü manası, Türkçe'deki manasıyla değil, Azerbaycan'da pezevenk iri yarı gösterişli kişilere deniyor. Çıkar Azerbaycanlı da "Ya pezevenge bak" der, hemen yanlış anlamamak lazım. Yani iyi bir şey, kalıbına bakarak söylüyor yani. Böyle çirkinliklere hiç gerek yok.

Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu! Meteoroloji açıkladı! 11 ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak... Uluslararası Para Fonu'ndan Türkiye açıklaması!
Sonraki Haber